Kuerten i kjempetrøbbel

Paris: Toppseedede Gustavo Kuerten var en ball fra å bli ydmyket på centercourten mot Michael Russel i 4. runde i French Open søndag.

Useedede Michael Russel fra USA hadde French Open-mesteren fra 1997 i kne da han ledet 2-0 i sett og hadde matchball på stillingen 5-2 i det 3. sett.

Amerikaneren hentet hjem de to første settene 6-3, 6-4, og publikummet på Roland Garros ventet på en skikkelig tennisbombe.

Men brasilianske Kuerten tok seg sammen, brøt serven til amerikaneren og vant settet 7-3 i tie-break. De to neste settene viste Kuerten hvorfor han er rangert som verdens beste tennisspiller, og Russel bare som nummer 122.

Kuerten var ikke nådig, og vant de to siste settene med 6-3, 6-1. Dermed blir det reprise fra fjorårets kvartfinale mot russeren Jevgenij Kafelnikov som er seedet som nummer sju i turneringen.

I sin 4. runde kamp slo Kafelnikov Tommy Robredo fra Spania med 3-1 i sett.

Hingis avga sett

På kvinnesiden måtte topprangerte Martina Hingis avgi et sett mot Sandrine Testaud - som fikk stor oppbacking av et entusiastisk hjemmepublikum.

Sveitsiske Hingis vant det første settet enkelt 6-1, men den 17. seedede franske jenta slo tilbake og tok det andre med 6-2.

Men Hingis er desperat etter å vinne den eneste Grand Slam-turneringen hun mangler for å komplettere samlingen sin, og dro seg til kvartfinalen med 6-2 i det avgjørende settet.

I kvartfinalen møter hun Francesca Schiavone fra Italia.

(NTB)