Kula som gikk varm

TRONDHEIM (Dagbladet): - Da Christer George skjøt må jeg ha sett veldig lang ut, gliser Erik Holtan. Som stort sett får høre at han er for tjukk til å stå i mål.

- Her jeg sitter nå skjønner jeg fortsatt ikke hvordan jeg klarte å redde det skuddet, sier Erik Holtan. Men det var akkurat det han gjorde. Med det som i klisjébøkene heter et tigersprang. Og det er en motorisk beskrivelse man ikke forbinder med Odd-keeperen.

- Jeg var sikker på at den ballen (skuddet til Christer George) skulle gå inn, sier Erik Holtan til Dagbladet. - Jeg er jo ikke lengre enn 1,82 meter. Men jeg var kjapt ute og fikk slått ballen til corner.

- Selvfølgelig er jeg veldig godt fornøyd med den redningen.

Skryt fra alle kanter

- Det går an å slå Rosenborg når man ikke slurver bakover og har Norges beste keeper mellom stengene, sier Odd-trener Arne Sandstø. - Jeg er veldig godt fornøyd med dette resultatet. Men samtidig må jeg si at vi spilte bedre her i fjor da vi tapte 2- 1.

- Forskjellen denne gangen var at vi ikke gjorde noen feil.

Ut over den allerede omtalte redningen på skuddet til Crister George hadde Erik Holtan en redning med bevegelsesbeskrivelse fra kattefamilien i det andre hjørnet også. Etter en RBK-corner som traff en Odd-forsvarer i mølja og var på vei til å snike seg inn helt borte ved stolpen. Ved den anledningen trengte han ikke å være så lang - det handlet mest om reaksjonsevne og hurtighet.

Hvilket han hadde nok av.

Også i Rosenborg-garderoben var det mye skryt i retning Odd-keeperen. Både RBK-direktør Bratseth og trener Eggen berømmer Holtan for innsatsen.

- Han var veldig god i feltet også, sier Eggen.

- Han plukket jo det meste, sier Rune Bratseth.

Det siste hadde også noe å gjøre med Rosenborgs manglende evne til å sette Odd under press innenfor egen 16-meter. Sånn sett gjorde tittelforsvarerne det lett for gjestene. Men Erik Holtan fortjener all den rosen han kan få.

På Lerkendal var han kula som gikk varm.

Odds seiersmål kom da Rosenborg glemte å forsvare seg på en defensiv corner. Espen Hoff fikk stå aleine på den bakerste stolpen. Og hva Scheie og Drillo sa på TV da, er jeg ganske overbevist om. De etterlyste nok RBK-forsvareren som ikke sto ved stolpen.

- En trøkkfeil, sier Eggen. - Det er sånt som skjer.

Taktisk triumf

- Det var tydelig å se at Rosenborg hadde respekt for farten vår, sier Arne Sandstø. - De sto lavere med forsvarsrekka enn jeg hadde regnet med. Og fordi vi var flinke til å låse sidebackene deres fikk de heller ikke den bredden vi er vant til å se fra Rosenborg. Sånn sett var dette en taktisk triumf.

Rosenborg-Odd 0-1

Mål:
Espen Hoff (12)

Banens beste:
Erik Holtan

Det var mange høye stemmer i Odd-garderoben i går kveld. Og veldig mye glede. Men Arne Sandstø gikk aldri av skaftet. Fordi han vet at laget hans kan så mye mer enn å forsvare seg.

- Vi var nervøse og spente, sier han. - Av den grunn ble vi også reserverte framover. For vi turte ikke kjøre overganger når de store mulighetene virkelig bød seg. Det hadde nok noe å gjøre med at gutta tenkte veldig mye på ikke å blottlegge seg bakover, sier Sandstø.

Fra Espen Hoffs scoring etter en drøy time handlet alt som å forsvare det oppnådde. Sånn sett kom Rosenborg høyere opp i banen. Men sjøl om det var et visst trøkk mot slutten, ble det aldri direkte farlig. Fordi RBK ikke var seg sjøl.

KAMPENS TO HELTER: Målscorer Espen Hoff bæres av en skikkelig varm keeper Erik Holtan.
MÅ EI KULE TIL EN TRØNDER: Azar Karadas og Erik Holtan tørner sammen. Gjett hvem som vant duellen.