Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kuldesjokk for hoppjentene i Russland: - Fyttikatta

Maren Lundby og hoppjentene må dekkes til i Nizjnij Tagil. Alt gjøres for å unngå frostskader under helgens verdenscup.

KALD OPPLEVELSE: For Maren Lundby og de norske hoppjentene. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
KALD OPPLEVELSE: For Maren Lundby og de norske hoppjentene. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fyttikatta. Minus 25 grader. Heldigvis «bare» meldt rundt minus 15 i helga, sier Lundby til NTB.

– Sjansen er iallfall større for at jeg klarer å holde hodet kaldt, fortsetter hun muntert.

Spesielt fredagens kvalifisering blir en frossen affære. Da skal det også være 25 grader, mens gradestokken blir noe mer medgjørlig på renndagene.

– Det er verst for kinn og bihuler. Vi taper på beskyttelse og dekker til jentenes ansikter. Er det vind i tillegg, blir det ekstra ille, sier hopptrener Christian Meyer til NTB.

– Det er ansiktet som ikke har beskyttelse. Det blir også kaldt på hender og føtter, men jentene har trikot under, så selve kroppen blir ikke så kald, påpeker jentenes landslagssjef.

Verst for treneren

Det er kvalifisering fredag og renn både lørdag og søndag. Senere i helgen skal temperaturen klatre opp mot 10-15 minusgrader.

– Det er vel egentlig kaldere å stå på trenertribunen, mye verre enn å jobbe, sier en spøkefull Meyer før han blir langt mer alvorlig.

– Jeg husker vi måtte avbryte et renn på Rena. Da var det minus 31. Men i Tsjajkovskij gikk det bra, og da var det vel temperaturer på nivået vi har her borte nå, sier landslagssjefen.

Begrenser motorikken

Han forteller at han og jentene har tatt inn på et topp moderne hotell, som holder den russiske vinterkula ute.

– Når det gjelder selve hoppingen, tilsier alt at kulde begrenser motorikken. Nå håper vi å få noen resultater å varme oss på, sier Meyer.

I tillegg til Maren Lundby er Silje Opseth og Anniken Mork med til Russland. Lundby innledet sesongen med 22.- og 6.-plass i verdenscupåpningen i Lillehammer sist helg.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!