Kule Kenneth

- Sinnssykt deilig, kom det fra Kenneth Sivertsen (27) da inntok den alpine seierspallen for første gang i går kveld. Fra startnummer 33 endte karrierens råeste super-G på tredjeplass.

Svenske Fredrik Nyberg sto sammen med Norges alpine dreamteam Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus og forberedte seg på en pressekonferanse på svorsk da startnummer 30 gikk ut av startboksen. En fenomenal super-G seinere var det bildet ødelagt. For da de østerrikske toppene ikke klarte det, og Hermann Maier var bestemann bak de skandinaviske gutta, kom Christoph Gruber inn til andreplass.

Deretter kom kule Kenneth Sivertsen.

- Utrolig kult, er Narvik-guttens egne ord på gjennombruddet. Jeg har ikke tatt så store sjanser tidligere. Men det gjorde jeg i dag og da gikk det fort.

- Nå er jeg oppe i toppen for å bli.

Vil ta VM-medaljer

Kenneth Sivertsen debuterte på alpinlandslaget i 1995. Før gårsdagens renn var han seedet som nr. 17 i fartsdisiplinene. Og det etter en fjorårssesong som tok slutt da han skadet seg i St. Anton 12. februar.

Når han reiser tilbake i slutten av januar, drar han til den østerrikske alpinbyen for å kjøre for VM-medaljer.

- Nå er målet pallplasseringer hver eneste gang, sier Kenneth Sivertsen. - Treningsgrunnlaget mitt er godt nok til det. Og det alt handler om nå er at jeg fortsetter å ta de sjansene jeg tok i dette rennet.

- Så lenge jeg har gode ski, vet jeg at jeg kan gjøre det bra.

I franske Val-d'Ishre til helga blir Kenneth Sivertsen Norges frontfigur. Gamlekara Kjus og Aamodt reiser nemlig hjem for å hvile. Og det gir Narvik-gutten en mulighet han har ventet på lenge. En plass i første pulje.

- Når de er borte, rykker jeg opp på 15. plass. Det passer meg bra, sier Kenneth Sivertsen.

Fordi:

- Jeg er jo bare en enkel fisker fra Narvik.