Kulekjøring: Støtteapparat - hva er det?

Mens langrennsløpere og alpinister reiser rundt med et helt hoff i støtteapparatet, klarer kulekjørerne seg så å si alene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Trener Lasse Fahlén har stort sett vært alene med løperne sine i sesongoppkjøringen. Men han klager ikke, for fristilgruppen i Norges Skiforbund har lite penger. Det er en hverdag Kari Traa og Co har lært seg å leve med, og det har jo ikke akkurat gått ut over resultatene.

Traa er verdens beste kulekjører på kvinnesiden med OL-gull fra Salt Lake City sist vinter som det foreløpige høydepunktet i karrieren.

Dessuten er det et lite lag trener Fahlén har ansvaret for. I år er det Kari Traa og Ingrid Berntsen på kvinnesiden og en unggutt som debuterer i verdenscupen på herresiden. En oversiktlig tropp med andre ord.

- Det jeg har savnet mest i oppkjøringen til denne sesongen er en fysioterapeut. Vi driver en tøff idrett, så vi kunne nok hatt behov for å ha med en «fysio» på treningssamlingene våre. Men slik har det ikke vært før denne sesongen, sier Lasse Fahlén til NTB.

Luksus

Før verdenscupåpningen i Tignes i Frankrike denne helgen opplever Kari Traa landslaget den reneste luksus. Ikke bare har de med seg en fysioterapeut, men de får også hjelp av en assistenttrener.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer