Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kulestøter tatt i doping

Kulestøteren Kjell Ove Hauge (29) har avgitt positiv dopingprøve. - Jeg visste at jeg tok en sjanse, men når det stod i mellom dette og å legge opp, greide jeg ikke å ta det riktige valget, sier Hauge som nå legger kulene på hylla og går tilbake til skolebenken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell Ove Hauge ble nr. 11 i kulestøt i VM i Athen i fjor, og kvalifiserte seg til friidretts-EM i Budapest. Dit skal Gloppen-kasteren imidlertid ikke etter at han i juni testet positivt på et anabolt steroid ved navn Metandienon-Metabolitt. Det forbudet stoffet er også kjent som «russerdop».

Blod, svette og tårer

Under en pressekonferanse på Toppidrettssenteret i Oslo i dag fortalte den angrende kulestøteren at årsaken til at han tok «russerdopet» var en skade han fikk i høyre lår i vår.

- Når jeg så sesongen og karrieren min var i ferd med å gå i vasken, tok jeg dermed den siste utveien for å redde en karriere jeg har investert blod, svette og tårer i gjennom de siste 12-15 årene:
- Jeg visste at jeg tok en sjanse, men når det sto i mellom dette og å legge opp greide jeg ikke å ta det riktige valget, forteller Hauge.

Ikke nervøs

Hauge tok stoffet under et treningsopphold i El Paso, Texas i løpet av de tre første ukene av mai i år. Fire uker etter, regnet 29-åringen med at stoffet var ute av kroppen.

Men det var det ikke. Tirsdag 23. juni avga Hauge en prøve som viste seg å være positiv.

- Jeg var ikke nervøs under testingen. Men etter at jeg ble ringt opp av friidrettspresident Anne Thidemann, har jeg hatt en tøff tid. Jeg har blitt flere år eldre, sukker kulestøteren.

Hauge legger nå opp og går tilbake til skolebenken, og skal i følge han selv «starte et nytt liv».

- Jeg kan ikke klandre noen for at jeg tok feil valg. Jeg er skuffet over meg selv og burde ha lagt opp. Når jeg nå legger opp, er det fordi jeg har forstått at jeg har ingenting i denne idretten å gjøre, sukker Hauge.

ANGRENDE DOPER: - Jeg er skuffet over meg selv, og vil ikke klandre andre for at jeg tok feil valg, sier kulestøteren Kjell Ove Hauge, som legger opp etter dopingavsløringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!