Kulestøter tatt i doping

Kulestøteren Kjell Ove Hauge (29) har avgitt positiv dopingprøve. - Jeg visste at jeg tok en sjanse, men når det stod i mellom dette og å legge opp, greide jeg ikke å ta det riktige valget, sier Hauge som nå legger kulene på hylla og går tilbake til skolebenken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kjell Ove Hauge ble nr. 11 i kulestøt i VM i Athen i fjor, og kvalifiserte seg til friidretts-EM i Budapest. Dit skal Gloppen-kasteren imidlertid ikke etter at han i juni testet positivt på et anabolt steroid ved navn Metandienon-Metabolitt. Det forbudet stoffet er også kjent som «russerdop».

Blod, svette og tårer

Under en pressekonferanse på Toppidrettssenteret i Oslo i dag fortalte den angrende kulestøteren at årsaken til at han tok «russerdopet» var en skade han fikk i høyre lår i vår.

- Når jeg så sesongen og karrieren min var i ferd med å gå i vasken, tok jeg dermed den siste utveien for å redde en karriere jeg har investert blod, svette og tårer i gjennom de siste 12-15 årene: - Jeg visste at jeg tok en sjanse, men når det sto i mellom dette og å legge opp greide jeg ikke å ta det riktige valget, forteller Hauge.

Ikke nervøs

Hauge tok stoffet under et treningsopphold i El Paso, Texas i løpet av de tre første ukene av mai i år. Fire uker etter, regnet 29-åringen med at stoffet var ute av kroppen.

Men det var det ikke. Tirsdag 23. juni avga Hauge en prøve som viste seg å være positiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer