Kulik gikk sitt livs løp

NAGANO (NTB-Reuters): Takket være perfekte hopp i et prikkfritt friløp, sikret russeren Ilia Kulik seg i dag seieren i mennenes OL-konkurranse i kunstløp. Han henviste en skadet forhåndsfavoritt, canadieren Elvis Stojko, til sølvplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gullet var Russlands tredje strake i kunstløp for menn. Viktor Petrenko (Albertville 1992) og Aleksej Urmanov (Lillehammer 1994) har tatt de to foregående. Men lørdag var det Ilia Kulik som stjal showet.

I januar måtte han trekke seg fra Europamesterskapet på grunn av en ryggskade, men han kom sterkt tilbake. Etter et flott kortprogram ledet han etter torsdagens første del av konkurransen. Lørdag holdt han nervene under kontroll, og etter at en kvadruppel toeloop satt som den skulle i åpningen var det liten tvil om hvem som ville vinne. Kulik leverte også åtte perfekte trippelhopp i samme løp.

- Jeg er stolt etter å ha gått min beste konkurranse noen sinne. Jeg sparte ikke på noe og fikk full uttelling, sa en lykkelig vinner.

- Presset på meg har vært stort den siste uken. Vanligvis klarer jeg å sove foran konkurransene, men i dag klarte jeg ikke, sa Kulik og innrømmet at han hadde vært nervøs.

Til daglig bor og trener den Moskva-fødte russeren i den amerikanske byen Boston.

SMILER BREDT:</B> Franske Philippe Candelero, russiske Ilia Kulik og canadiske Elvis Stojko smilte bredt etter at de gikk inn til henholdsvis bronse, gull og sølv i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer