Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kulizjnikovs anke avvist av CAS: - Ville ikke til OL uansett

AVVIST: Pavel Kulizjnikovs anke er avvist av CAS. Det samme gjelder flere andre russiske utøvere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
AVVIST: Pavel Kulizjnikovs anke er avvist av CAS. Det samme gjelder flere andre russiske utøvere. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt har 60 russere anket Idrettens Voldgiftsretts (CAS) avgjørelse for å få delta i OL, og torsdag ble skjebnen til flere av disse avgjort.

CAS frifant i forrige uke en rekke utøvere som var utestengt av IOC, blant andre langrennsløperen og gullvinneren Aleksandr Legkov.

I dag har blant annet skøyteløperen Pavel Kulizjnikov fått behandlet sin anke, og dommen er klar: Hans anke er avvist.

Flere fikk nei

Skøyteløperen har tre VM-gull fra tidligere i karrieren, og har fortsatt verdensrekorden på 500 meter. Kulizjnikov har en dopingdom mot seg fra tidligere.

- Jeg forsto hvilken vei dette ville gå og hadde ikke planer om å dra til OL uansett etter alt dette, sier han til russiske Sport Express.

- Jeg er ikke en ond person. Utøverne bør ikke klandres for det som har skjedd med oss. Jeg ønsker alle lykke til. Jeg tror det vil bli interessant, men ikke så interessant som med oss, legger han til.

Heller ikke skøyteesset Denis Juskov har blitt hørt i CAS. Ved siden av de to skøyteløperne ble også ankene til hopperen Dmitrij Vasiljev og de to skiskytterne Alexander Loginov og Jirina Starykh og kunstløpersken Tatjana Borodulina.

Den olympiske komiteen (IOC) har invitert 168 russiske utøvere til lekene i Pyeongchang. De får konkurrere som olympiske utøvere fra Russland (OAR).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!