Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kult å dra til Sydney-OL

Tennisspilleren Christian Ruud visste ikke at han hadde fått OL-tur før Dagbladet.no ringte han i New York i ettermiddag. Det ble kanskje den beste bursdagspresangen han kunne ønske seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er veldig moro å bli tatt ut til OL i Sydney, sier Christian Ruud til Dagbladet.no. I går feiret han 28. bursdag, på et fly fra Norge til USA. Christian Ruud innrømmer at han lenge har hatt følelsen at han skulle få dra, men ingenting var sikkert før toppidrettssjef Bjørge Stensbøl ga det endelige klarsignalet i formiddag.

Ruud tror han kan nå langt i OL dersom han er heldig i trekningen. Han har vært med OL to ganger før, i Atlanta i 1996 og Barcelona i 1992. Da sto han nesten for en av norsk tennis' største bragder noensinne, da han holdt på å vippe tyskeren Boris Becker av pinnen. I forrige OL ble han totalt nummer ni av 64 spillere.

Varmer opp i NYC

Mandag starter Ruud i US Open i New York City, og deretter bærer det nesten rett til Australia.

- Hvordan tror du OL-billetten vil påvirke spillet ditt i New York neste uke?

- Det vil virke som en ekstra gnist på meg. Litt av presset forsvinner, sier Ruud.

Nå skal Ruud ringe den svenske landslagskapteinen og spørre om han kan få trene med de svenske spillerene i uka før OL. Tennisturneringen i OL starter 19. og 20. september. Det eneste som kan stanse Ruud fra å delta i Sydney er skader eller eventuelt at kona hans Lele føder parets andre barn før termin. Ekteparet venter en datter i slutten av oktober.

Liker Sydney

Christian Ruud er i Australia nesten hvert eneste år for å spille Australian Open. I denne turneringen har han alltid hevdet seg, blant annet fordi han liker underlaget de spille på.

- Banene passer meg bra. De bruker det samme underlaget som i Australian Open.

I Australia slo han blant annet spanjolen Alex Corretja, som da var ranket som nummer tre i verden.

Selv om Ruud nå er klar for OL synes han uttakingsprosessen har vært litt belastende.

- Jeg skulle ønske jeg var blitt tatt ut før. Men Olympiatoppen har vel sine kriterier de må gå etter. Likevel har jeg fått inntrykk av at når utøvere ligger på vippen, så får de ja til slutt, sier Ruud.

Til OL får Christian Ruud med seg Jon Aase (32). Han jobber til daglig på Toppidrettssenteret, og skal hjelpe Ruud med styrketrening og gi han massasje. Han er med Ruud til US Open og starter allerede nå forberedelsene for den norske tennisspilleren.

GLAD: Christian Ruud synes det skal bli kult å dra til Sydney-OL.