Kulturministeren forsvarer Hauge

Valgerd Svarstad Haugland mener rettighetsforhandler Rune Hauge har gjort en bra jobb med fotballavtalen.

Men kulturministeren regner med at Fotballforbundet tar en intern debatt om forhandlingene.

-  100 millioner er mye penger, men jeg vil ikke si at Hauge har fått for mye. Norges Fotballforbund (NFF) inngikk en avtale med en agent på forhånd. Ikke mange hadde forventet at forhandlingene skulle gi en så stor gevinst, sier hun.

-  Ukristelig beløp

Kulturkomiteens Trond Giske (Ap) tar ikke like lett på honorarutbetalingen.

-  Jeg er enig med Rosenborgs styreleder Ove Snuruås, som sa at dette er et «ukristelig beløp». Men det er en formildende omstendighet for NFF at de ikke ante salgssummen kunne bli så høy, sier Giske. Han mener Hauge har gjort en bra jobb.

-  Resultatet snakker for seg selv. Men det gir en dårlig signaleffekt når så mye penger går til en forhandler i stedet for til idretten, mener Giske.

Valgerd roser Hauge

-  Fortjener Rune Hauge 100 millioner for jobben?

-  Han gjorde en avtale med NFF, og da kan ikke forbundet gå tilbake på den. Men jeg tror ikke Hauge blir mye lykkeligere av pengene, sier Svarstad Haugland. Hun roser både forbundet og Rune Hauge for innsatsen i forhandlingene.

-  Rune Hauge har gjort en veldig god jobb for å få et slikt resultat, sier kulturministeren. Hun mener ikke det er riktig å kritisere forbundet i ettertid.

Tillit til NFF

-  Jeg syns ikke vi skal drive etterpåklokskap. Forbundet har hatt fullmakt til å forhandle fram en avtale, og jeg har tillit til at de har gjort det som er best for norsk fotball, sier Svarstad Haugland. Giske er delvis uenig.

-  Det ligger mye god læring i etterpåklokskap. Jeg regner iallfall med at forbundet har skjønt hvor mye penger som ligger i fotballen, sier Giske.

FORNØYD: Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) vil ikke kritisere Fotballforbundets håndtering av TV-fotballforhandlingene. Foto: Jeanette Landfald
KRITISK: Trond Giske.