MÅ VISE ALT: Idrettspresident Tom Tvedt har fått klar beskjed av kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MÅ VISE ALT: Idrettspresident Tom Tvedt har fått klar beskjed av kulturminister Linda Hofstad Helleland (H). Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Kulturministeren krever at NIF legger fram alle bilag

Fra og med 2017.

(Dagbladet): Kulturminister Linda Hofstad Helleland krever at toppledelsen i Norges Idrettsforbund gir innsyn i alle regnskaper helt ned på bilagsnivå i framtida, melder NTB.

Statsråden varslet idrettspresident Tom Tvedt og hans stab om de nye kravene i et brev i formiddag.

- Situasjonen i norsk idrett og offentlighetens behov for innsyn i hvordan fellesskapets penger blir brukt gjør at jeg mener det er nødvendig å kreve full åpenhet av NIFs toppledelse, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), ifølge NTB.

Kravene gjøres gjeldende fra og med 1. januar 2017.

Kritikk Idrettspresidenten og Norges Idrettsforbund har måttet tåle kritikk for manglende åpenhet den siste tiden. En rekke oppslag i VG har skapt en bred debatt rundt behovet for mer innsyn i idrettstoppenes pengebruk.

I går møtte Tvedt og idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen kulturminister Linda Hofstad Helleland for andre gang på en uke for å diskutere problematikken.

Utvalg I møtet med statsråden lanserte idrettspresidenten flere tiltak, blant annet å opprette et uavhengig utvalg ledet av tidligere kringkastingssjef John G. Bernander.

- Vi setter blant annet ned et bredt utvalg som skal se på åpenhet i idretten. Hensikten med dette utvalget er ikke å skjule eller gjemme noe, men det skal se på i hvilken grad vår organisasjon er åpen. Det omhandler ikke bare reiseregninger, men mange ting, sa Tvedt i går.

- Det handler blant annet om vår kalender, og hvor vi til enhver tid befinner oss. Vi må lage dette på en ordentlig måte, sa idrettspresidenten.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram