Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kulturministeren med milliongave til toppidretten

- Overraskende.

FIKK MER: Idretten, her ved Birgit Skarstein, idrettspresident Tom Tvedt og toppidrettsjef Tore Øvrebø, ble overrasket over kulturminister Linda Hofstad Helleland friske midler.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FIKK MER: Idretten, her ved Birgit Skarstein, idrettspresident Tom Tvedt og toppidrettsjef Tore Øvrebø, ble overrasket over kulturminister Linda Hofstad Helleland friske midler. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppidretten fikk en uventet gave fra kulturminister Linda Hofstad Helleland da fordelingen av spillemidler for 2016 ble kjent fredag.

Totalt blir det overført 2,422 milliarder kroner av overskuddet fra Norsk Tipping til idrettsformål for 2016. Aldri har tilskuddet vært større. Toppidretten fikk også sitt.

Med et tilskudd på 9,3 millioner kroner til den nye og midlertidige hallen ved toppidrettssenteret i tillegg til 2,3 millioner kroner til rehabiliteringstiltak, hadde sjefen for toppidretten i Norge, Tore Øvrebø, virkelig grunn til å smile bredt.

- Jo, det var overraskende og svært gledelig å få 9,3 millioner kroner i tilskudd til den nye midlertidige hallen vi står i ferd med å bygge i tilknytning til Toppidrettssenteret, kommenterer Øvrebø til NTB.

Sprengt kapasitet Totalt kommer hallen som skal ligge på parkeringsplassen i tilknytning til senteret på Sogn i Oslo, til å koste om lag 18 millioner kroner. Den skal etter planen stå ferdig i november. Han la ikke skjul på at han var både glad og overrasket over pengegaven.

- Når vi har en slik type spillpolitikk som vi har i Norge med enerettsmodellen, så kan jo slike ting skje, for da går jo pengene til det de skal. Når overskuddet i Norsk Tipping blir større, så blir pengene fordelt til tiltak som er positive for frivilligheten i Norge, og vi i idretten får jo en gods del av det. så dette var en kjempefin gave fra kulturministeren, Norsk Tipping og det norske folk som spiller til oss, sier han.

- Hva betyr dette rent konkret for dere?

- Nå får vil en rehabilitering og sårt tiltrengte forbedringer på dette huset vi har i dag, og så får vi da en del finansiering av den hallen som gjør veldig, veldig godt. Hallen ville vi ha bygd uansett. Den er viktig, for kapasiteten her på toppidrettssenteret er sprengt, slik det er nå, forklarer han.

Vinn-vinn - Nå vil dette bygget og kostnadene forbundet med det gå mye mindre ut over driften og den løpende aktiviteten vår enn det ellers ville ha gjort. Dette er vel anvendte penger, mener toppidrettssjefen.

- Her kan man snakke om en vinn-vinn-situasjon altså ...

- Ja, dette er absolutt en vinn-vinn situasjon, i alle for oss, som han Strømsgodset-treneren sa. Nå kan jeg gjøre hans ord til mine, smiler Øvrebø til NTB.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart