Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kulturministeren med navneblemme etter norsk Tour de Ski-dominans

Gratulerte «Chris Pettersen».

IDRETTSGALLA: Kulturminister Thorild Widvey og Inge Andersen var blant prisutdelerne under Idrettsgallaen 2014 i Oslo spektrum lørdag kveld.
Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
IDRETTSGALLA: Kulturminister Thorild Widvey og Inge Andersen var blant prisutdelerne under Idrettsgallaen 2014 i Oslo spektrum lørdag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

Kulturminister Thorhild Widvey (H) gratulerte Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby etter seirene i Tour de Ski søndag, men tabbet seg ut med å bruke feil etternavn på toer Chris Jespersen.

Widvey kunne glede seg over fem av seks norske pallplasser da Touren ble avsluttet. Etter at Sundby og Jespersen hadde sørget for norsk dobbeltseier i herreklassen, sendte Kulturdepartementet ut følgende uttalelse fra Widvey:

- Gratulerer med imponerende seier i Tour de Ski og med første norske sammenlagtseier for menn! Fantastisk sterkt av Martin og usedvanlig god norsk innsats med fire av de fem beste, en stor norsk dag i monsterbakken i dag. Gratulerer også til Chris Pettersen med flott andreplass.

Men sistnevnte heter altså Jespersen og ikke Pettersen.

Widvey er derimot ikke alene. Stine Brun Kjeldaas bommet på blinken da hun skulle dele ut pris til årets mannlige utøver under idrettsgallaen lørdag kveld: - Og vinneren er Egil Hegle Svendsen.

Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng sørget for at det ble en helnorsk seierspall i kvinneklassen. De ble også gratulert av kulturministeren.

- Gratulerer med et imponerende løp og en historisk første norske sammenlagtseier i Tour de Ski! Gratulerer også til Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng for flotte plasser. En fantastisk flott laginnsats!

(NTB)