Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kun 30 prosent av danskene har troa på Hareide som landslagstrener

Tar over som trener 1. mars.

IKKE TILLIT? Åge Hareide har bare tilliten til 30 prosent av de spurte danskene. Her fra da han trente Malmö FF. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET
IKKE TILLIT? Åge Hareide har bare tilliten til 30 prosent av de spurte danskene. Her fra da han trente Malmö FF. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET Vis mer

Kun 30 prosent av danskene har troen på at Åge Hareide kan ta landets herrelandslag i fotball til VM-sluttspillet i 2018.

Tallene kommer fram etter en spørreundersøkelse bestilt av det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Av de spurte svarer rett under 30 prosent ja på spørsmål om Åge Hareide er rett mann til å ta Danmark til neste VM-sluttspill.

To av ti av de spurte svarer «nei», mens så mange som 50 prosent er usikre.

- Vil løsne Morten Olsen fikk sparken som landslagssjef i midten av november, og Hareide overtar ansvaret 1. mars. Et halvt år senere starter kampen om å kvalifisere seg til VM i Russland. I gruppespillet venter Romania, Polen, Montenegro, Armenia og Kasakhstan.

- Danmark har en mulighet, men det er ingen drømmepulje. Det blir vanskelig, og landslaget kommer nok til å slåss med Romania om andreplassen, sier DR-kommentator Jan Kalborg.

Han tror at Hareide vil klare å få laget ut av fastlåste mønstre. Under Olsens ledelse har danskene ikke klart å kvalifisere seg til de to siste mesterskapene.

- Jeg tror det er en stor fordel at det kommer nytt blod inn. Vi må forvente at flere av spillerne Olsen holdt fast ved kan bli erstattet. Hareide ser alt med nye øyne, og det trenger landslaget, fortsetter Kalborg.

Eriksen er nøkkelen Kommentatoren mener at Olsen ikke har fått ut lagets fulle potensial, og han er spent på om Hareide kan få mer ut av Tottenham-stjerne Christian Eriksen enn hva forgjengeren har klart.

- Hans største utfordring er Eriksen. Spillerne rundt Eriksen skal være i bevegelse og løpe framover, og da holder det ikke å bare spille med en spiss, sier Kalborg.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media