Evelina Christillin:

Kun én dag etter at hun ble valgt inn i FIFA-rådet, får hun kritikk: - Det her er tåpelig, hun kan ikke være seriøs?

Flere reagerer på utspill.

FÅR KRITIKK: Evelina Christillin fikk ikke lang tid som nyvalgt representant i FIFA-rådet før hun fikk kritikk for sine uttalelser. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis
FÅR KRITIKK: Evelina Christillin fikk ikke lang tid som nyvalgt representant i FIFA-rådet før hun fikk kritikk for sine uttalelser. Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Under gårsdagens ekstraordinære UEFA-kongress, ble italienske Evelina Christillin valgt inn som eneste kvinne i FIFAs nye råd.

Etter kongressen uttalte FIFAs Ángel María Villar Llona at Christillin er en «veldig vakker kvinne», noe som fikk flere til å reagere.

De mente Villar Llonas uttalelse er et bevis på sexismen i dagens fotball. Christillin er valgt inn nettopp for å jevne ut disse forskjellene mellom menn og kvinner i forbundet og i fotballen generelt.

- Ikke akkurat lovende

Ifølge nyhetsbyrået AP, er Christillin lei av bildet mange har av damefotball, og sier hun «hater den dumme klisjeen om at kvinner ser ut som falske menn som spiller fotball, at de er lesbiske eller hva det nå handler om».

- Jeg mener kvinnefotball er en fantastisk sport. De er herlige atleter så de må respekteres, kanskje ikke få betalt like mye som menn, men i hvert fall bli anerkjent og hyllet, fortsatte Christillin.

Det får flere til å koke, deriblant den amerikanske sportsjournalisten Grant Wahl.

- Europas nye, kvinnelige medlem av FIFA-rådet er ikke akkurat lovende med disse sitatene, skriver Wahl på sin Twitter-profil, og la ved sitatene.

REAGERER: Amerikanske Lori Lindsey er ikke fornøyd med Christillins utspill. Her fra VM i 2011. Foto: AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
REAGERER: Amerikanske Lori Lindsey er ikke fornøyd med Christillins utspill. Her fra VM i 2011. Foto: AFP PHOTO / DANIEL ROLAND Vis mer

Også den amerikanske fotballspilleren Lori Lindsey reagerer på Christillins utspill.

- Dette er tåpelig, hun kan ikke være seriøs?, spør Lindsey på Twitter.

«Feit, liten indoneser»

Det er ikke første gangen Christillin får reaksjoner på sine utspill. I 2014 kalte hun ifølge AFP Inter Milans eier, Erick Thohir, en «feit, liten indoneser».

Bakgrunnen var at Inter-eier Massimo Moratti endte sitt 19 år lange samarbeid ved å si opp som president i klubben.

- Hva er det igjen i Inter uten Moratti?, spurte Christillin i sin spalte i italienske Huffington Post.

- En feit, liten indoneser som, på slutten av dagen, har tatt over for Moratti og har aksjemajoritet men som ingen vet om har finansielle muskler eller ikke, fortsatte hun.

Hun kalte også Thohir for «cicciobello a mandorla», et italiensk uttrykk oversettes til «skråøyd dukke». «Ciccio» betyr klump eller kraftig på italiensk, mens «cicciobello» er en italiensk dukke.

«Occhi a mandorla», som betyr «mandelformede øyne», brukes ofte for å beskrive en person som ser asiatisk ut - men det brukes også rasistisk.

BLE HENGT UT: Evelina Christillin hang ut Inter Milan-president Erick Thohir da han tok over som president etter Massimo Moratti. Foto: AP Photo/Antonio Calanni
BLE HENGT UT: Evelina Christillin hang ut Inter Milan-president Erick Thohir da han tok over som president etter Massimo Moratti. Foto: AP Photo/Antonio Calanni Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer