Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball EM

Kun én norsk spiller på EMs stjernelag

Sander Sagosen (22) er det eneste norske innslaget på håndball-EMs stjernelag.

På EMs stjernelag: Sander Sagosen var den eneste norske spilleren som ble tatt ut på EMs stjernelag. Foto: NTB Scanpix
På EMs stjernelag: Sander Sagosen var den eneste norske spilleren som ble tatt ut på EMs stjernelag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EMs stjernelag ble offentliggjort i forkant av søndagens to siste kamper.

Sagosen var en Norges soleklart viktigste spillere under mesterskapet i Kroatia, der det norske laget misset på semifinalebillettene.

Paris Saint-Germain-stjernen scoret 32 ganger og assisterte 38 scoringer under EM. 22-åringen hadde en finger med i spillet på 70 av Norges 191 scoringer i turneringen, som tilsier 36,6 prosent av scoringene.

Midtbacken brukte i sommer bare noen få måneder på å bli en nøkkelspiller i PSG. De fleste håndballeksperter er enige om at nordmannen blir mannen som overtar som håndballkonge når franske Nikola Karabatic gir seg.

Sagosen var en sterk kandidat til EMs mest verdifulle spiller, men den prisen gikk til svenske Jim Gottfridsson. 25-åringen har vært en veldig viktig spiller for Sverige på vei mot finale.

EMs stjernelag: Keeper: Vincent Gérard (Frankrike), venstreving: Manuel Strlek (Kroatia), venstreback: Mikkel Hansen (Danmark), midtback: Sander Sagosen (Norge), strekspiller: Jesper Nielsen (Sverige), høyreback: Alex Dujshebaev (Spania), høyreving: Ferran Sole (Spania).

Jakov Gojun (Kroatia) ble kåret til mesterskapets beste forsvarsspiller.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!