Viaplay med ny Premier League-pris:

Kundene raser mot Viaplay

Fredag kom nyheten om at Viaplay setter opp månedsprisen på sitt Premier League-abonnement. Det reagerer flere sterkt på.

PÅ SIDELINJEN: Jürgen Klopp og Erik ten Hag under Premier League-møtet mellom Liverpool og Manchester United. Foto: NTB
PÅ SIDELINJEN: Jürgen Klopp og Erik ten Hag under Premier League-møtet mellom Liverpool og Manchester United. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Viaplay har tidligere tatt 649 kroner måneden for abonnementet Total - det eneste som inkluderer Premier League-rettighetene.

Men nå øker prisen med hundre kroner, altså til 749 kroner.

Tottenham-supporter Roy Steffensen, som også er stortingsrepresentant i FrP, har etter den ferske prisendringen sagt opp sitt Viaplay-abonnement.

PÅ STORTINGET: Roy Steffensen (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB
PÅ STORTINGET: Roy Steffensen (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

- Når Viaplay velger å gå bort fra avtalen, som de fikk meg inn på i fjor sommer, ved å øke prisen med 15 prosent halvveis inn i sesongen, så mener jeg det er brudd på det produktet de solgte meg, sier Steffensen til Dagbladet.

- Føler du deg lurt?

- Ja, det er derfor jeg hopper av nå.

Han forteller videre at han ikke får sett alle kamper på grunn av jobb og reiser, og at det først og fremst er Tottenham han ønsker å se.

Tidligere fotballkommentator Erik Hanøy, som nå er foredragsholder, mener Viaplay har sin fulle rett til å sette prisen der de ønsker.

- Så får vi se om det er den rette, med tanke på å maksimere antall kunder og inntekt. Det er basic bedriftsøkonomi, dette her. Setter de prisen høyere, får de mer per kunde, men de får kanskje litt færre. Det er ingen skandale at de setter opp prisen, forteller Hanøy til Dagbladet.

SNART TILBAKE: Erling Braut Haaland har kjedet seg mens lagkamerater og venner har spilt VM. VIDEO: Sky Sports Vis mer

Viaplay svarer

Til Liverpool.no forklarer Fredrik Olimb, Head of PR and Communications i Viaplay Group, prisendringen på denne måten:

- For å sikre at vi kan fortsette å tilby best mulig innhold til alle Viaplays kunder, justerer vi prisene, sier han.

Viaplay har blitt forelagt kritikken fra Steffensen. I en e-post skriver Olimb følgende:

- Vi tilbyr en årsavtale for dem som ønsker å beholde det gamle prispunktet de neste tolv månedene – den er tilgjengelig for Steffensen og alle andre fram til 15. mars. I tillegg varsler vi alle kunder i god tid, samt at vi venter med prisjusteringen for alle som er kunde i dag fram til første debitering som skjer for Viaplay Total etter 27. februar, skriver Olimb til Dagbladet.

REKORD: Kommentator for Viaplay tror det skal blir vanskelig, men ikke umulig for Haaland å slå Messis ligarekord for antall mål. Video: Bård Sørø Olsen Vis mer

I sosiale medier har mange tatt til orde for at nok er nok, og at de har avsluttet abonnementene sine.

- Kan du gi konkrete tall på hvor mange som har sagt opp abonnementene sine?

- Av konkurransehensyn oppgir vi aldri seer- eller abonnementstall. Denne prisjusteringen gjør at vi kan fortsette å lage gode studioformater, noen av landets dyktigste eksperter og kommentatorer, og rett og slett lage en best mulig innramming av alle sportsrettighetene våre, i tillegg til at vi fortsetter å satse tungt på norskprodusert dramainnhold som seerne virkelig ser ut til å verdsette. Vi har alltid som mål å tilby seerne en relevant og attraktiv tjeneste uansett hvor vi opererer.

KRITISERES: Viaplay har fått hard medfart etter at de økte prisene på sine abonnement. Foto: NTB
KRITISERES: Viaplay har fått hard medfart etter at de økte prisene på sine abonnement. Foto: NTB Vis mer

Raser

En rekke norske Premier League-supportere var tydelig på at de ikke var fornøyd med prisøkningen. Derfor opplevde Viaplay en massiv klagestorm da det oppsto problemer under flere av Premier League-sendingene til strømmetjenesten i romjula.

Noen opplevde at skjermen gikk i svart, mens andre fikk en feilmelding slengt i fjeset. Enkelte kunder fikk også beskjed om at de ikke hadde den riktige strømmepakken som kreves for å se Premier League-fotball.

Det registrerte også Steffensen i FrP.

- Viaplay har hatt et produkt der veldig mange ikke er fornøyd med de tekniske løsningene. Det har vært mange klager på at det ikke fungerer som det skal. Jeg klarer ikke å forstå at de setter opp prisen. I stedet for å gjøre seg attraktive for nye kunder, så velger de heller å melke oss eksisterende. Det synes jeg er ufint, og det er en reise jeg ikke vil være med på.

Han erkjenner at Viaplay trolig tok en kalkulert risiko da de satt opp prisen, men mener rettighetshaveren med fordel kunne benyttet seg av en annen strategi for å tjene mer penger.

- Viaplay kunne for eksempel kjørt et tilbud mot slutten av sesongen. «Kjøp tilgang for resten av sesongen, for den og den prisen», også hadde man prøvd å få inn x-antall tusen kunder på den måten. Jeg tror jeg hadde valgt den strategien, i stedet for at de får et dårligere rykte og omdømme, som de gjør nå, forklarer Steffensen.

NY VIAPLAY-PRIS: Skal du fortsette å se den norske Manchester City-stjerna Erling Braut Haaland i Premier League, må du betale mer. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB
NY VIAPLAY-PRIS: Skal du fortsette å se den norske Manchester City-stjerna Erling Braut Haaland i Premier League, må du betale mer. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Vis mer

Enda dyrere?

Hanøy tror avslutningsvis at pristaket på Premier League-abonnementet ikke nødvendigvis er nådd. Dermed kan det i åra som kommer bli enda dyrere enn 749 kroner, som altså er dagens nye pris.

- Det kan hende de sakte jobber seg mot 1000 kroner måneden, jeg vet ikke. De kan ta hva de vil. Det er ingen som kan nekte de det. 3000 kroner måneden, for eksempel. Det er Viaplay som har rettighetene, og det er kundene som sier ja eller nei, sier Hanøy, som for en god stund siden sa opp sitt abonnement.

Avslutningvis legger han til:

- Jeg husker da jeg betalte 350 kroner, så syntes jeg det var stivt. Også ble det 500 kroner, og 600 kroner. Jeg har gitt opp engelsk fotball for lengst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer