Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kungen til Dagbladet: - Norge tåler et tap

- Det beste gullet vi kan få.

GULL I SIKTE: Kong Carl Gustaf (67) tar bilde av de svenske gulljentene på damestafetten i Sotsji i dag.Kungen og dronning Silvia koste seg på VIP-tribunen under løpet. Til Dagbladet sier han at styrkeforholdet mot Norge er i ferd med å jevne seg ut. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
GULL I SIKTE: Kong Carl Gustaf (67) tar bilde av de svenske gulljentene på damestafetten i Sotsji i dag.Kungen og dronning Silvia koste seg på VIP-tribunen under løpet. Til Dagbladet sier han at styrkeforholdet mot Norge er i ferd med å jevne seg ut. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Kong Carl Gustaf (67) var blant de første gratulantene da Sverige sikret seg OL-gullet i damestafetten i dag.

På forhånd var det kanskje Norges sikreste OL-gull i Sotsji, samtidig som svenskene ikke hadde vunnet damestafetten i et internasjonalt mesterskap siden OL i Squaw Valley i 1960.

Like fullt ble det blågule gledestårer og norske tårer. Da ankerkvinne Marit Bjørgen gikk i mål til femteplass, bak blant annet Frankrike, så var det et surrealistisk syn.

- Det jevner seg ut
Men Kungen lot være å hovere da Dagbladet snakket med han etter stafetten.

- Norge tåler et tap.

- Dere har vært kjempesterke i starten av mesterskapet, så nå jevner det seg ut litt, kanskje, sier kong Carl Gustaf til Dagbladet.

- Er dette den beste gullmedaljen dere kunne vinne?

- Ja, den det er så lenge siden vi vant den sist, og at det var fire jenter som var med på dette gullet. I Norge har dere alltid vært dyktige på å ha mange gode langrennsløpere, men nå har vi fått en bra bredde i Sverige også, sier Kong Carl Gustaf til Dagbladet.

- Våre svenske jenter har kjempet så hardt for dette, så det var kjempestort at de lyktes.

Roste skismørerne
Mens den norske smørebommen ranet de norske jentene for en opplagt medalje i dag, så skrøt svenskekongen av jobben de svenske smørerne har gjort.

Kvartetten Ida Ingemarsdotter, Emma Wiken, Anna Haag og Charlotte Kalla hadde alle kjempeski på veien mot gullet.

- Det er alltid mange som ligger bak en medalje, ikke bare jentene oppå skiene. Ikke minst har smøreteamet gjort en veldig god jobb. Det er åpenbart en god stemning i det svenske laget, sier kong Carl Gustaf.

- Kalla er god, altså!
Charlotte Kalla gikk ut 25 sekunder bak finske Krista Lahteenmaki og 20 sekunder bak tyske Denise Herrmann på sisteetappen, men tok igjen tetduoen i den siste svingen inne på stadion. På dramatisk vis sikret hun svenskene det historiske gullet.

Kungen hentet fram superlativene i sin hyllest av Kallas sisteetappe.

- Alle fire jentene gikk veldig bra, men Kalla er i kjempeslag i år, hun er så god, altså!

- Hun elsker å fighte og jage de hun har foran seg. Da klarer hun å ta fram det lille ekstra, sier Kungen.

- Var Norge Kongens favoritt før stafetten?

- Ehhh, nei, jeg må si Sverige. Det er alltid Sverige først, sier kong Carl Gustaf til Dagbladet.

Hele Norges coronakart