Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kunne aldri hatt homo-par på landslaget

Italia-Lippi i bråk etter kontroversiell uttalelse.

PÅ DYPT VANN: Italias landslagssjef Marcello Lippi er i hardt vær etter å ha uttalt at han ikke kunne hatt et åpent homofilt forhold i spillergruppa.Foto: SCANPIX/EPA/GEORGIOS KEFALAS
PÅ DYPT VANN: Italias landslagssjef Marcello Lippi er i hardt vær etter å ha uttalt at han ikke kunne hatt et åpent homofilt forhold i spillergruppa.Foto: SCANPIX/EPA/GEORGIOS KEFALAS Vis mer

(Dagbladet.no): Italias snart avtroppende landslagssjef Marcello Lippi har satt sinnene i kok i hjemlandet etter kontroversielle uttalelser om homofile i et nylig nett-tvprogram.

I et intervju med  KlausCondicio sier Lippi at det ikke er rom for et homofilt par på landslaget, ettersom det ville skape «konflikt» i fotballgale Italia, der spillernes liv på og utenfor banen følges så tett av en sladdersulten presse.

- I det nåværende klimaet kunne to landslagsspillere aldri være i et åpent forhold med hverandre, sier Lippi ifølge AFP.

- Dette handler ikke om kultur, men mer om at et slikt forhold ville skape konflikter i strid med dynamikken i gruppa. Tenk hvordan et homofilt par ville blitt oppfattet i fotballen. Selv om de fleste sosialt sett ville støttet og forstått en slik situasjon, ville det uansett ha blitt blåst opp i en slik grad at det til slutt ville blitt negativt, sier Lippi.

Oppblomstring av homovold
Italias hovedstad Roma har blitt rystet av en rekke hatkriminelle handlinger mot homofile den siste tiden, og flere politikere har etterlyst strengere anti-diskrimineringslover for å beskytte homofiles rettigheter.

I forrige uke ble to menn som omfavnet hverandre angrepet på gata, den ene med kniv. Senest tirsdag denne uka forsøkte noen å sette fyr på et diskotek med en overvekt av homofile gjester, ved å kaste brennbar væske gjennom et knust vindu.

Spesielt i lys av disse hendelsene reagerer italienske homorettsforkjempere sterkt på Marcello Lippis uttalelser.

- Vi er lei av å høre politikere, artister og trenere bidra til å forverre et klima som allerede er forgiftet av frykt og mistenksomhet, sier en talsmann for organisasjonen Arcigay.

- Vi vil ikke være redde lenger, og vi håper at at folk i samfunnet vil ha mot nok til å beskytte verdigheten til alle som lever ut sitt eget liv, sine forhold og sin kjærlighet i fullt dagslys, sier talsmannen.

Aldri møtt en homofil spiller
Dette er ikke første gang Marcello Lippi har kommet med kontroversielle uttalelser om homofili.

I januar sa han i et tv-intervju med samme journalist at han ikke har møtt en homofil fotballspiller noen gang i løpet av sin 40 år lange karriere.

- Kanskje  har jeg sett noen tendenser, men ingen har kommet ut og fortalt meg at de er homofile, sa landslagssjefen.

Lippi offentliggjorde tidligere denne uka at han gir seg som fotballtrener etter VM i Sør-Afrika neste sommer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling