Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kunne aldri spilt i klovnebukser

Canadas skip om nordmennenes bukser

GAMLINGEN VIL IKKE LEGGE OPP: Canadas rutinerte skip Kevin Martin har ingen planer om å innfri ønsket fra sin norske kollega om å legge kosten på hylla. Men du får aldri se ham spille i tilsvarende bukser som de norske gutta. Foto:  AP Photo/Robert Bukaty
GAMLINGEN VIL IKKE LEGGE OPP: Canadas rutinerte skip Kevin Martin har ingen planer om å innfri ønsket fra sin norske kollega om å legge kosten på hylla. Men du får aldri se ham spille i tilsvarende bukser som de norske gutta. Foto: AP Photo/Robert Bukaty Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| VANCOUVER (Dagbladet): Canadas skip Kevin Martin (43) fikk endelig revansj for tapet for Norge og Pål Trulsens mannskap i OL-finalen i Salt Lake i 2002, da han og mannskapet slo Norge 6-3 i Vancouver Olympic Centre i natt.

På det norske laget spilte skip Thomas Ulsrud, Christoffer Svae, Torger Nergård og Håvard Vad Petterson.

En av de første som gratulerte canadieren med gullet var nettopp Pål Trulsen - som er lagleder for det norske curlinglaget i OL.

- Pål er en god venn av meg. Det har vært masse hardt arbeid for å komme tilbake i OL, og heldigvis kom vi helt i mål, sier sa Kevin Martin i natt.

- Burde vunnet i 2002
At han fikk revansj mot nettopp Norge hevder han derimot at ikke betyr noe ekstra.

- Vi burde ha vunnet finalen finalen i 2002, med den siste stenen, men det er bare sånn det går noen ganger. Jeg har ikke mange negative tanker fra Salt Lake, og er stolt over medaljen vi vant der. Jeg vil være stolt over enhver olympisk medalje.

- Og det føles så godt å ha denne gullmedaljen, sier, og tar et godt tak i gullmedaljen som henger rundt halsen.

43-åringens lag var storfavoritter på forhånd, og gikk ubeseiret gjennom OL-turneringen.

- Legger ikke opp...
Norges skip Thomas Ulsrud var fornøyd med sølvet, og poengterte at Kevin Martin og hans lag er best i verden.

- Jeg håper gamlingen legger opp snart, så det er håp for oss andre også, sa Ulsrud.

Men nordmennene må nok belage seg på å kjempe mot Kevin Martin i årene som kommer også.

- Jeg elsker denne sporten og har ingen planer om å slutte ennå. Vi kommer definitivt til å spille sammen i flere år. Jeg vil bli den første ut av laget, men jeg vet bare ikke når det vil bli, sier Kevin Martin til Dagbladet.

Fan av buksene
På Dagbladets spørsmål om hva de synes om de norske curlingguttas klovnebukser smiler de godt.

- Jeg har ingen problemer med de buksene, jeg synes de er kule, og trolig veldig europeiske... Men jeg er fan av dem, sier Kevin Martin.

Lagkamerat John Morris følger opp:

- Jeg synes buksene er bra for sporten. Curling har bare vært med i OL siden 1998, så ting som skaper mer blest for sporten er bare bra. Nordmennene er også hyggelige og morsomme karer, så buksene matcher dem veldig bra.

FIKK REVANSJ: Kevin Martin bommet på den siste steinen da Pål Trulsen og Norge snøt ham for gullet i 2002. Denne gangen var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne. Foto: AP Photo/Robert Bukaty
FIKK REVANSJ: Kevin Martin bommet på den siste steinen da Pål Trulsen og Norge snøt ham for gullet i 2002. Denne gangen var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne. Foto: AP Photo/Robert Bukaty Vis mer

- Kunne dere spilt i dem?

- Nei, svarte hele laget på rekke og rad.

- Nei, jeg kunne ikke tatt på meg dem. Buksene er kule, men jeg er ikke sikker på om Canada er klare for dem ennå.., sier Kevin Martin.

Det er derimot mange andre. På Facebook har de norske curlerne nå over 500.000 fans...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!