Fotball-EM

- Kunne blitt skutt

Politiet i München var ikke langt unna å avfyre skudd mot protestanten som landet på banen under gårsdagens kamp. Det sier innenriksministeren i delstaten.

OVERRASKER: Rett før kampstart mellom Frankrike og Tyskland kom en demonstrant flyvende inn på banen. Video: @MaxMerrill_ / TWITTER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fotball-EM 2021

EM-program

Det var i øyeblikkene før storoppgjøret mellom Tyskland og Frankrike i gruppe F at det smått surrealistiske øyeblikket fant sted.

Det var nemlig en aktivist som plutselig suste inn på arenaen, og landet på gressteppet.

Med en stor gul paraglider med ordene «KICK OIL OUT!» og «Greenpeace» skrevet over glideren suste mannen ukontrollert rundt før han krasjlandet på banen. Banemannskapet var kjapt ute og fikk geleidet aktivisten av banen.

- Kunne betalt med livet

Nå avslører en minister i delstaten at det kunne gått langt verre for aktivisten. Hadde det nemlig ikke vært for at politiet så Greenpeace-logoen på mannens fallskjerm, så kunne de avfyrt skudd mot han.

- Hvis politiet hadde kommet til konklusjonen om at det kunne vært et terrorangrep, kunne flygeren ha måtte bøte med livet, sier Joachim Herrmann, som er innenriksministeren i delstaten Bayern, ifølge The Guardian.

På vei ned fanges aktivisten i kameraet som er over banen, og det hele holdt på å gå veldig galt. Mannen klarte til slutt å lande på banen, men han skal ha vært innom to publikummere på vei ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer