Fotball-EM

- Kunne blitt skutt

Politiet i München var ikke langt unna å avfyre skudd mot protestanten som landet på banen under gårsdagens kamp. Det sier innenriksministeren i delstaten.

OVERRASKER: Rett før kampstart mellom Frankrike og Tyskland kom en demonstrant flyvende inn på banen. Video: @MaxMerrill_ / TWITTER Vis mer
Publisert

Fotball-EM 2021

EM-program

Det var i øyeblikkene før storoppgjøret mellom Tyskland og Frankrike i gruppe F at det smått surrealistiske øyeblikket fant sted.

Det var nemlig en aktivist som plutselig suste inn på arenaen, og landet på gressteppet.

Med en stor gul paraglider med ordene «KICK OIL OUT!» og «Greenpeace» skrevet over glideren suste mannen ukontrollert rundt før han krasjlandet på banen. Banemannskapet var kjapt ute og fikk geleidet aktivisten av banen.

- Kunne betalt med livet

Nå avslører en minister i delstaten at det kunne gått langt verre for aktivisten. Hadde det nemlig ikke vært for at politiet så Greenpeace-logoen på mannens fallskjerm, så kunne de avfyrt skudd mot han.

- Hvis politiet hadde kommet til konklusjonen om at det kunne vært et terrorangrep, kunne flygeren ha måtte bøte med livet, sier Joachim Herrmann, som er innenriksministeren i delstaten Bayern, ifølge The Guardian.

I LUFTA: Aktivisten fikk etterhvert styrt seg vekk fra tribunen og gikk inn for landing på banen. Foto: Reuters
I LUFTA: Aktivisten fikk etterhvert styrt seg vekk fra tribunen og gikk inn for landing på banen. Foto: Reuters Vis mer

På vei ned fanges aktivisten i kameraet som er over banen, og det hele holdt på å gå veldig galt. Mannen klarte til slutt å lande på banen, men han skal ha vært innom to publikummere på vei ned.

De to skal ha blitt sendt til sykehus med hodeskader ifølge tysk politi.

- Da han gikk inn for landing skadet piloten to mannlige personer. De skadede er brakt til sykehuset i München og mottar medisinsk behandling. Ifølge vår informasjon har begge hodeskader, sa polititalsmann Andreas Franken til Bild i går kveld.

Verken aktivisten eller de to tilskuerne skal ha blitt alvorlig skadet, ifølge politiet.

Han skal også ha truffet annet utstyr på veien ned og delene fra det holdt på å treffe den franske manageren Didier Deschamps, som søkte tilflukt under taket på trenerbenken.

LEDES VEKK: Fallskjermhopperen ble ledet vekk fra stadion i München etter stuntet sitt. Foto: AFP.
LEDES VEKK: Fallskjermhopperen ble ledet vekk fra stadion i München etter stuntet sitt. Foto: AFP. Vis mer

Beklager

Greenpeace beklaget i går hendelsen på Twitter.

- Denne protesten var aldri ment å forstyrre spillet eller skade mennesker. Vi håper alle har det bra og ingen har blitt alvorlig skadet. Greenpeace-handlinger er alltid fredelige og ikkevoldelige. Dessverre gikk ikke alt etter planen med denne kampanjen.

I dag forteller de at det var en teknisk feil som førte til at mannen måtte nødlande.

- Piloten hadde ønsket å la en ballong sveve på stadion, men måtte nødlande på grunn av at gasskontrollen på fallskjermen feilet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer