Kunne doblet lønna

De norske EM-heltene Katja Nyberg (23) og Lina Olsson Rosenberg (30) kunne lett ha doblet lønna om de hadde gått til en utenlandsk klubb etter EM.

ÅRHUS (Dagbladet): Men framfor å spekulere i EM som et springbrett til de store pengene i enten Danmark eller Spania, valgte både eks-finnen og eks-svensken å skrive under på en ny treårskontrakt med Larvik like før EM.

- Nå er jeg glad for at vi sikret oss de underskriftene før EM. Nå er det nok en del klubber som sikler etter de to, men Katja og Lina er lojale spillere som forstår betydningen av lange kontrakter, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad fornøyd til Dagbladet.

Markedsverdien har steget rett til værs etter jentenes EM-suksess, og den danske håndballagenten Steffen Kejlberg i Multiplayers International Danmark garanterer at han kunne skaffet dem dobbel lønn i Danmark og Spania - som i øyeblikket er de to lønnsledende nasjonene i kvinnehåndball.

I Danmark troner Mia Hundvins lagvenninne i Slagelse, tidligere Bækkelaget-spiller Ausra Fridrikas, på lønnstoppen med en antatt årslønn på mellom 1,2 og 1,4 millioner kroner.

700000 kroner

- Lina og Katja ville begge lett kunne tjene rundt 700000 i årslønn i Danmark. Og jeg kan skaffe dem klubber i morgen, om de vil, sier Steffen Kejlberg til Dagbladet.

Men begge er innstilt på å fortsette i Larvik - hvor Katja har vært i fem år og Lina de siste ti.

- Jeg har vært inne på tanken med klubbytte, men jeg har det trygt og bra i Larvik. Mannen min har jobb og vi har kjøpt hus, sier Lina.

- Du er 30 år. Frister det ikke å avrunde karrieren med noen økonomisk gode år i Danmark eller Spania?

- Jo, det kunne det sikkert. Jeg kunne sikkert fått en bedre avtale i Larvik om jeg hadde utsatt forhandlingene til etter EM, men jeg er fornøyd med lønna uansett, smiler Lina Olsson Rosenberg, som tjener ca. 300000 kroner i Larvik.

Katja Nyberg setter også trygghet i Larvik foran mer penger.

- Det spiller ingen rolle hva jeg kunne tjent andre steder. Jeg spiller i en av Europas beste klubber, og blir i Larvik uansett. Penger betyr ikke så mye, sier Katja Nyberg.

Gullnøkkelen

Fra en noe anonym start på mesterskapet har Katja og Lina spilt seg opp til å være to nøkkelpersoner i det norske laget. De skyter hardt. Og de er mestscorende for Norge så langt i EM:

Lina topper for Norge med 31 scoringer. Katja er nummer to med sine 26 fulltreffere. Og bare Janne Tuven har stått lengre på banen enn Katja Nyberg.

Landslagssjef Marit Breivik har hele tida poengtert at de skal få tid til å tilpasse seg det norske laget og spillet. Men hun er naturligvis veldig fornøyd med varene de har levert.

- De har vokst gjennom hele mesterskapet. Og de bidrar veldig bra også utenfor banen. Sosialt ser det ut som om de har vært på landslaget i mange år allerede, sier Marit Breivik.

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad mener hans to elever i øyeblikket er nøkkelen til norsk gull.

- De to er helt nødvendige om Norge skal vinne EM.

Og han forsikrer at de utvilsomt ikke er til salgs.

- De spiller i Larvik de neste tre åra. Mer er det ikke å si om den saken.

- Opp og ned

Foran dagens semifinale mot Frankrike sprudler begge av selvtillit, og de ser fram til vinn-eller-forsvinn-kampene som gjenstår.

- Det har vært gøy fram til nå, men herfra og ut blir det veldig spennende, sier Katja Nyberg.

Etter en litt stressende EM-start føler hun seg nå avslappet.

- Det har mye med selvtillit å gjøre. Men jeg tar ikke av. Jeg vet at jeg kommer til å spille mange dårlige kamper for Norge i framtida. Den ene dagen går det opp. Den andre går det ned, sier Katja Nyberg.

BLIR I NORGE: Markedsverdien har steget rett til værs etter jentenes EM-suksess, og den danske håndballagenten Steffen Kejlberg i Multiplayers International Danmark garanterer at han kunne skaffet Katja Nyberg (t.v.) og Lina Olsson Rosenberg dobbel lønn i Danmark og Spania.