Kunne fått Johnson for 90 mill. - må nå ut med 195

Liverpool-bud akseptert.

DYR FORSVARSSPILLER: Liverpool er villige til å betale 195 millioner kroner for landslagsspiller Glen Johnson. Foto: EPA
DYR FORSVARSSPILLER: Liverpool er villige til å betale 195 millioner kroner for landslagsspiller Glen Johnson. Foto: EPAVis mer

|||(Dagbladet.no) Liverpool skal ifølge rapportene har vært ute etter Glen Johnsons underskrift i vinter, men da klarte de ikke møte prislappen på i underkant av 90 millioner kroner.

I mellomtida har Portsmouth-backen signert en ny fireårsavtale med blåtrøyene, noe som har gjort ham enda dyrere.

Ifølge The Times skal Liverpool nå likevel ha klart å skaffe nok penger til veie og de har fått et bud på snaut 195 millioner kroner akseptert av Portsmouth-ledelsen.

En overgang for høyrebacken kan dermed være nært forestående, selv om også andre klubber er interessert.

- Vil helst til Chelsea
Chelsea har også Johnson på lista over spillere som kan være på vei til Stamford Bridge, men de er neppe interessert i å betale så mye for en spiller de solgte for 42 millioner kroner for to år siden.

Også Manchester City nevnes som en aktuell klubb, men foreløpig er det bare Liverpool som har kommet med et konkret bud.

The Times skriver at Liverpool vil finansiere kjøpet ved å selge Alvaro Arbeloa og Andrea Dossena - samt at penger Portsmouth fortsatt skylder klubben etter Peter Crouch-kjøpet for et år siden vil bli trukket fra (drøyt sju millioner kroner).

Lokalavisa The News i Portsmouth skriver at Chelsea er førstevalget til Glen Johnson, men at londonernes interesse har kjølnet parallelt med prisøkningen.

Vil ha bredere tropp
Liverpool-manager Rafael Benitez har i dag femårsjubileum som leder for de helrøde og han er overbevist om at de kan ta ytterligere et steg nærmere seriemester Manchester United neste sesong.

Kanskje har han Cristiano Ronaldos overgang til Real Madrid i tankene ...

- Framtida ser lys ut, og forhåpentligvis er dette starten på noe stort. Denne klubben har aldri tatt så mange poeng i Premier League som forrige sesong, sier han ifølge The Independent.

Nå blir det viktig for ham å klare å holde på de sentrale spillerne. Både Xavi Alonso og Javier Mascherano figurerer på ryktebørsen over spillere som kan være aktuelle for Real Madrid, men Liverpool understreker at de ikke er til salgs.

I stedet ønsker Benitez å styrke stallen, og selv om han ikke nevner navn kan det altså se ut som Glen Johnson blir det første nye fjeset på Anfield.

- Troppen er god, men se på United, som har Ryan Giggs, Paul Scholes og Dimitar Berbatov på benken, sier spanjolen.

MÅ HA STERKERE STALL: Rafael Benitez innrømmer at stallen forrige sesong ikke var god nok til å hamle opp med Manchester United. Foto: AFP
MÅ HA STERKERE STALL: Rafael Benitez innrømmer at stallen forrige sesong ikke var god nok til å hamle opp med Manchester United. Foto: AFP Vis mer