Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kunne fått ny klubb på dagen

Michael Mifsud ønsker seg vekk fra Lillestrøm, og er erklært uønsket i klubben. Likevel er det han som holder klubben inne i gullkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er under en uke til overgangsvinduet stenger, men Mifsud, som lenge har vært på kanten med Lillestrøm-ledelsen fordi han har flagget sitt ønske om å forlate klubben, er ikke urolig selv om han trolig må vente enda noen måneder før han flytter på seg.

Etter at han kastet Lillestrøm-drakten fra seg i feiringen av scoring nummer to mot Lyn sist, uttalte daglig leder i Lillestrøm Frank Grønlund til Nettavisen at Mifsuds oppførsel ville skremme bort andre klubber.

-  Det er nok av interesserte klubber. De står i kø, og jeg har snakket med flere. Om jeg hadde fått klarsignal fra Lillestrøm nå ville det ikke vært noe problem å finne en ny klubb, sier Michael Mifsud til Dagbladet.

Han vil derimot ikke røpe hvilke klubber eller ligaer det er interesse fra.

Har briljert

Den lille malteseren har briljert for LSK den siste måneden. Bråket mellom han og klubbledelsen har ikke påvirket hans spill i negativ retning, snarere tvert i mot. De siste fire kampene har Mifsud scoret fem mål, til tross for at han har kommet inn som innbytter eller har blitt byttet ut i samtlige matcher.

-  Det føles veldig godt å gi svar på banen, slik situasjonen har vært, sier Mifsud - som likevel har vist sin frustrasjon tydelig når han har blitt byttet ut.

Han innrømmer også at hverdagen har vært tøff i det siste.

 SCORER OG SCORER:  Michael Mifsud mener klubber står i kø. Foto: Arnt E. Folvik
SCORER OG SCORER: Michael Mifsud mener klubber står i kø. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Det har vært vanskelige uker, men når jeg går på banen skyver jeg all frustrasjon til side. Jeg ønsker å gjøre mitt beste for Lillestrøm så lenge jeg er her, sier Mifsud, vel vitende om at prestasjonene på banen er hans beste billett bort.

-  Jeg spiller både for Lillestrøm og meg selv når jeg er utpå der, slår han fast.

Møter Norge

Men selv om Mifsud er ferdig med norsk fotball om få måneder, er han ikke ferdig med å terrorisere norske forsvarsspillere. Som de norske landslagsgutta skal Mifsud i gang med EM-kvalifisering neste helg, og Malta spiller i samme gruppe som Norge.

-  Det blir artig å møte Norge med landslaget. Jeg har allerede krysset av de kampene i kalenderen. Kampen på Ullevaal går neste høst. Jeg håper å spille mot noen av gutta fra Lillestrøm da; Bjørn Helge (Riise), Anders (Rambekk) og kanskje Frode (Kippe), smiler Mifsud.

Han holder Tyrkia som favoritt i gruppen, men lover at Malta skal utfordre alle.

-  Vi er et lite land, men skal gjøre vårt beste i hver kamp, sier Mifsud, som har sånn passe tro på Norge.

-  Norge har et brukbart lag, og får en del gode resultater, som mot Brasil. Men det handler mye om å ha dagen også, mener Mifsud.

Debatt

Bør Lillestrøm ombestemme seg og tilby Michael Mifsud ny kontrakt?