- Kunne fortsatt spilt i Premier League

Keane herjer på Sunderland-treningene.

(Dagbladet.no): Spillende trenere er ikke noe vanlig fenomen i engelsk toppfotball, men kanskje burde det vært gjort et unntak med Sunderland-manager Roy Keane.

35-åringen følte seg tvunget til å legge opp i fjor sommer etter å ha rådført seg med medisinsk ekspertise - men midtbanelegenden er ikke verre hemmet enn at han ofte deltar på Sunderland-treningene.

Kommer ikke i nærheten

Og de som tror Keane har visnet fullstendig må tro om igjen. Ifølge kaptein Dean Whitehead holder han et skremmende høyt nivå.

- Manageren liker å bli med på treningene. Ingen av oss klarer å ta ballen fra ham, sier Whitehead til The Independent.

Keane fyller 36 år 10. august, en alder som tilsier at han er godt over middagshøyden som fotballspiller. Whitehead er likevel overbevist om at han fortsatt kunne klart seg i det mange mener er verdens beste liga.

- Jeg er sikker på at han fortsatt kunne spilt i Premier League. Du kan ikke unngå å lære ting av ham. Det er flott for meg som midtbanespiller å kunne plukke opp nye ting. Han har fortsatt den auraen rundt seg som han hadde som spiller, men jeg tror ikke han har noen planer om noe comeback, sier Whitehead.

Jobber med spillernes psyke

DOMINERER FORTSATT: Roy Keane er ikke blitt nevneverdig rusten etter at han la opp som fotballspiller. Ifølge Sunderland-kapteinen er det umulig å ta fra ham ballen på treningene. Foto: EPA
DOMINERER FORTSATT: Roy Keane er ikke blitt nevneverdig rusten etter at han la opp som fotballspiller. Ifølge Sunderland-kapteinen er det umulig å ta fra ham ballen på treningene. Foto: EPA Vis mer

I helga klarte Sunderland 1-1 mot Juventus, og Keane er opptatt av å fortelle spillerne sine at Premier League ikke er noe å være redd før.

- Spillerne mine bør ikke bli skremt av Premier League, og vi jobber med den mentale biten hver dag. Disse fotballspillerne har gjort seg fortjent til å spille der. Vi kan ikke ha holdningen at vi skal bli lammet i møte med stjernene. Det er ingenting å bli lammet av, sier Keane ifølge Daily Telegraph.

PS! Keane bekreftet i går at Sunderland har kommet med et bud på Tottenham-spiss Mido, etter at overgangen til Birmingham gikk i vasken.

<B>I RUTE:</B> Sunderland klarte 1-1 mot Juventus i helga. Her snakker Keane med Juve-manager Ranieri.