- Kunne gått galt

Diego Maradona er operert for hjerneblødning.

PÅ SYKEHUS: Diego Maradona er innlagt på sykehus. Her fra 2008. Foto: NTB
PÅ SYKEHUS: Diego Maradona er innlagt på sykehus. Her fra 2008. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Diego Maradona fylte 60 år forrige fredag. Bare noen dager seinere kom beskjeden om at fotballikonet er innlagt på sykehus.

Årsaken var en hjerneblødning. Legene bedyrer at rehabiliteringen går svært bra. Men hadde ikke Maradona kommet seg til sykehuset, kunne det gått riktig ille, avslører nå advokaten hans overfor nyhetsbyrået AFP.

- Hvis han ikke hadde merket det, kunne skjebnen hans vært helt annerledes, sier advokat Matias Morla.

Sannheten er at Maradona etter karrieren har levd et hardt liv.

INTERESSANT: Nok en gang stjeler den tidligere fotballstjerna Diego Maradona, overskriftene. VIDEO: TNT Sports / Rødt Kort. Vis mer

Skandaleliv

Maradona var i sin tid av en hel verden ansett som verdens beste fotballspiller, og var tilsynelatende på toppen av verden.

Allerede som fotballspiller begynte han å bruke kokain. Det skal ha startet i 1983. Fire år seinere ble han tatt i en dopingtest, og ble utestengt fra fotballen i 15 måneder.

Det var først etter karrieren at skandalene virkelig omringet Maradona.

I 1994 skjøt han på paparazzier og reportere utenfor hjemmet sitt i Buenos Aires. Fire personer ble skadd, og fotballegenden selv ble dømt til betinget fengsel. Han ble også kastet ut av VM-troppen samme år for bruk av efedrin.

Maradona har flere ganger prøvd seg som trener, noe som stort sett ikke har endt med nevneverdig suksess. Han var blant annet landslagssjef for Argentina, men det gikk dårlig, slik endte også forholdet til landets fotballpresident.

Det er også kjent at Maradona har slitt med alkoholproblemer. Han har også hatt helseproblemer som hjerteinfarkt.

Fotballguden

Men en ting er sikkert: Han var nærmest som en gud for argentinerne å regne. Maradona er født i slummen i Buenos Aires - og vokste opp til å bli verdens beste fotballspiller.

Det var i Napoli han virkelig opplevde glansdagene i karrieren. Da han ble presentert, troppet 75 000 elleville fans opp på stadion. Med ham som kaptein, vant Napoli sin første ligatittel noensinne.

Så husker vi alle VM-kampen fra 1986, der han scoret med hånda. Maradona selv hevdet det var «Guds hånd» som dyttet inn målet.

Maradona fylte 60 år forrige fredag. Samme dag skulle han ledet Gimnasia de la Plata i en kamp i argentinsk toppserie, men ifølge El Clarin forlot treneren stadion allerede etter et kvarters spill. Han skal da ha sett syk og sliten ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer