Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kunne hoppet 230 meter med dykkstil

Sist vinter satte Lasse Ottesen ny verdensrekord med 212 meter i Planica. - Med dykkstil og litt lenger unnarenn, kunne jeg nok hoppet 230 meter, sier Lasse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye forskningen som viser at hopperen flyr lengst når han har overkroppen to grader under skiene, er kanskje det lille ekstra som gir en norsk OL-mester i Japan.

- Jeg er blant dem som står veldig oppreist i forhold til de mest ekstreme figurene. Så lenge jeg har hoppet på ski, har jeg aldri hatt overkroppen mellom skia. Men jeg jobber med saken, og håper å få kroppen lenger ned i svevet. Det er helt klart mest effektivt, spesielt når det er oppdrift, sier Lasse Ottesen.

Espen Bredesen har heller aldri hoppet med dykkstil.

- Det er også tvilsomt om jeg kommer så langt ned. Skjønt hvem vet, utover vinteren? All forskningen er bra, og gjør at tilfeldighetenes tid er over. Det er også flott å føre an, i stedet for å se at andre har kommet lenger, sier Espen Bredesen.

Hele Norges coronakart