Johannes Høsflot Klæbo om Alexandr Bolsjunov

- Kunne ikke brydd meg mindre

Fredag er alle øyne igjen rettet mot Alexandr Bolsjunov og Johannes Høsflot Klæbo. De to tenker minst mulig på hverandre.

LADER OPP: Johannes Høsflot Klæbo på vei for å teste løypa i Finland torsdag. Heidi Weng til venstre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LADER OPP: Johannes Høsflot Klæbo på vei for å teste løypa i Finland torsdag. Heidi Weng til venstre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

RUKA (Dagbladet): - Bare vent et lite sekund, så kommer jeg tilbake.

Johannes Høsflot Klæbo går med en iskald ro og selvtillit gjennom pressesonen i Ruka. Han smiler lurt og svarer konkret bak solbriller og en buff som beskytter nesten hele ansiktet for vinterkulden.

Det er tydelig at serievinneren trives tilbake i verdenscupsirkuset. Den største bekymringen han hadde torsdag var om han måtte gå rennene i helga med eller uten stillongs.

Han ville helst gå uten.

Duell

Fredag kommer første møte med russiske Alexandr Bolsjunov etter den mye omtale VM-femmila. Den russiske «bjørnen» var i godt humør torsdag. Mellom noen knallharde drag inne på stadion tok han seg tid til å hilse og vinke på flere journalister.

Russeren virket også i form til tross for en tung høst, men det bryr ikke Klæbo seg noe som helst om.

- Ser dere litt på hverandre eller sier dere noe til hverandre?

- Ingen verdens ting.

- Hvorfor det?

- Jeg har fokus på meg og det jeg holder med på. Så får han kjøre på med drag og kjøre så hardt han bare vil. Jeg kunne ikke brydd meg mindre, slår Klæbo fast.

TESTET LØYPA: Alexandr Bolsjunov hadde noen drag både inne på stadion og i den siste bakken, som han går her. Foto: Bjørn Langsem
TESTET LØYPA: Alexandr Bolsjunov hadde noen drag både inne på stadion og i den siste bakken, som han går her. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Nordmannen, som tok tre gull i Oberstdorf-VM, vet det kommer til å bli mange dueller mot russeren i vinter. Begge kan krige om de gjeveste plassene på alle distanser, og fort blir det de to som kjemper om verdenscupkula sammenlagt.

Og det er tydelig at Bolsjunov er enig. I et langt intervju med TV 2 gir han et kort og konsist svar på om han tenker mye på Klæbo når han trener.

- Nei, er svaret til TV 2.

Det blir uansett tøffe dueller. Og Klæbo ser fram til sesongstarten:

- Det er viktig.Du vil ha en god feeling med tanke på all jobben du har lagt ned i sommer, og så frister verdenscupen totalt, forklarer Klæbo til norsk presse.

VERDENSCUPÅPNING: Den internasjonale skieliten er samlet i finske Ruka når verdenscupen starter opp igjen. Video: Løkås/Haarstad. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Tilbake

Klæbo måtte stå over den nasjonale åpningen på Beitostølen forrige helg. Han var småsyk, og på hjemmebane opplevde familien dramatikk. Morfar Kåre Høsflot (78), som er nær Klæbo både privat og som trener, fikk et slag.

Morfaren var på St. Olavs hospital i flere dager, og selv om det heldigvis endte godt, påvirket det Norges faste ankermann på stafett siden OL i 2018.

- Hvordan var den uka der?

- Det var selvfølgelig tungt og kjipt. Det er ikke noe man ønsker å oppleve, men samtidig er jeg veldig glad for at det gikk så bra som det gjorde. Han holder på å trene seg opp igjen, sier Klæbo.

I forrige uke la Klæbo ut en vlog hvor han kjøpte en ny TV til morfaren, så han skal være klar til å se sønnen krige mot de lagkamerater og utenlandske rivalene i helgas tre renn:

- Ja, han har fått montert den opp og har orden på den. Jeg har vist ham hvor kanalen og alt det skal sendes, sier Klæbo og ler godt.

For ordens skyld: Rennet sendes på TV 3.

PROTEST: Stian Berg fra Hamar Skiklubb er ikke fornøyd med reglene, og valgte å protestere under lørdagens 15-kilometer på Beitostølen. Video: NRK Vis mer

Spent

Erik Valnes vant rennet i Ruka i fjor. Han gleder seg til rennet fredag.

Kulde og snøfall påvirker ikke langrennsløper fra Sørreisa. Han beskriver det som hjemmebane:

- Jeg skal angripe. Det er siste bakken som er nøkkelpunktet Det er 50 sekunder med mannen med ljåen bak deg. Det er veldig fin avslutning. Det viktigste der er å ha et fritt spor, sier Valnes til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer