UFLAKS: Sebastian Foss Solevåg mistet skiene og tapte sitt løp i kvartfinalen. Video: NRK. Vis mer

Sveits vant lagkonkurransen

Kunne ikke forklare skimisten: - Skal absolutt ikke skje

Sebastian Foss Solevåg var i superform, men en løs binding ødela hans og Norges medaljemuligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRE (Dagbladet): Norge har gode erfaringer med lagkonkurranse i alpint. Under fjorårets OL i Pyeongchang, Sør-Korea tok de norske herrene og kvinnene bronsemedalje - Norges første OL-medalje i denne øvelsen.

I Åre håpet Kajsa Vickhoff Lie, Kristin Lysdahl, Thea Louise Stjernesund, Sebastian Foss Solevåg, Leif-Kristian Nestvold Haugen og Jonathan Nordbotten å gjenta bragden fra OL.

Slik gikk det ikke. Norges sterkeste for dagen, Foss Solevåg, mistet skia i kvartfinalen, og fra tribunen fikk de se Sveits gå helt til topps.

- Det slår litt der, også plutselig forsvant skia. Det skal absolutt ikke skje, så det er kjipt. Det er ikke første gang det skjer, og det er snakk om mye krefter. De er laget slik sånn at hvis det skjer noe, så skal den løse ut, men her var det altfor lite. Jeg får levert det inn og se hva som er feilen, forteller han til Dagbladet.

- Det er kjipt at det skal skje i et VM, konstatere han.

Foto: NTB scanpix
Foto: NTB scanpix Vis mer

- Beste noensinne

Norge fikk en strålende start på konkurransen. Tsjekkia var dagens første motstander, og i åttendedelsfinalen var det aldri tvil om hvem som skulle vinne. Lysdahl, Stjernesund, Foss Solevåg og Nestvold Haugen var alle suverene i sine dueller, og Norge vant 4-0.

Spesielt ålesunderen Foss Solevåg imponerte med en knusende seier og en av rundens raskeste tider.

- Dette er det beste vi har sett av han i parallellslalåm. Hans beste renn noensinne, sa Kjetil André Aamodt i NRK-studio.

Se Foss Solevågs renn her:

I FARTA: Det norske laget, her representert ved Sebastian Foss Solevåg, er klare for kvartfinale i lagkonkurransen i Åre. Video: NRK. Vis mer

I kvartfinalen ventet Italia for Norge etter at de hadde tatt rotta på Finland.

Mistet skia

Alt så lysende ut for Norge før skjebneduellen mot italienerne, og i den første duellen gjorde Stjernesund akkurat som bestilt. 1-0 til Norge.

I neste duell begynte imidlertid ting å gå på tverke for de norske utøverne.

Foss Solevåg mistet skia i sin duell, og da blir det vanskelig. Også Lysdahl og Nestvold Haugen tapte sine dueller, og dermed var det norske håpet knust. Drømmen om VM-medalje og en gjentaking av bragden fra OL var over.

Foss Solevåg hadde ingen god forklaring på hvorfor skia hans plutselig løsnet under kvartfinalen mot Italia.

- Det skal ikke skje. Skal ikke skje. Det slår litt og plutselig ser jeg at skia ikke er under meg, men litt på siden, sa han til NRK.

Dramatisk bronsefinale

I semifinalen møtte Italia suverene Østerrike, som tok seg enkelt videre til finalen.

Der møtte de Sveits etter en nervepirrende semifinale mot Tyskland. Dermed ble det en reprise av den olympiske finalen fra i fjor.

Der gikk Sveits seirende ut og tok sin andre VM-medalje i Åre.

Norges overmenn, Italia, tok brosen foran Tyskland. Tyskerne trodde at seieren var i boks, og italienske Lara Della Mea var helt knust i målområdet. Men så kom kontrabeskjeden og sorg ble til glede. Reprisene viste at Linus Strasser hadde kjørt på innsida av en port i det avgjørende rennet, og det var Italia som stakk av med bronsemedaljen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer