Sveits vant lagkonkurransen

Kunne ikke forklare skimisten: - Skal absolutt ikke skje

Sebastian Foss Solevåg var i superform, men en løs binding ødela hans og Norges medaljemuligheter.

UFLAKS: Sebastian Foss Solevåg mistet skiene og tapte sitt løp i kvartfinalen. Video: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRE (Dagbladet): Norge har gode erfaringer med lagkonkurranse i alpint. Under fjorårets OL i Pyeongchang, Sør-Korea tok de norske herrene og kvinnene bronsemedalje - Norges første OL-medalje i denne øvelsen.

I Åre håpet Kajsa Vickhoff Lie, Kristin Lysdahl, Thea Louise Stjernesund, Sebastian Foss Solevåg, Leif-Kristian Nestvold Haugen og Jonathan Nordbotten å gjenta bragden fra OL.

Slik gikk det ikke. Norges sterkeste for dagen, Foss Solevåg, mistet skia i kvartfinalen, og fra tribunen fikk de se Sveits gå helt til topps.

- Det slår litt der, også plutselig forsvant skia. Det skal absolutt ikke skje, så det er kjipt. Det er ikke første gang det skjer, og det er snakk om mye krefter. De er laget slik sånn at hvis det skjer noe, så skal den løse ut, men her var det altfor lite. Jeg får levert det inn og se hva som er feilen, forteller han til Dagbladet.

- Det er kjipt at det skal skje i et VM, konstatere han.

- Beste noensinne

Norge fikk en strålende start på konkurransen. Tsjekkia var dagens første motstander, og i åttendedelsfinalen var det aldri tvil om hvem som skulle vinne. Lysdahl, Stjernesund, Foss Solevåg og Nestvold Haugen var alle suverene i sine dueller, og Norge vant 4-0.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer