Etter sjokkbilder:

Kunne ikke gripe inn

Reglene til Det internasjonale svømmeforbundet (FINA) tillot ikke badevaktene å hoppe i vannet da Anita Alvarez svimte av.

REDDES: Da artistsvømmer Anita Alvarez mistet bevisstheten like etter opptredenen sin, reagerer trener Andrea Fuentes lynraskt. Videoredigering: Anabelle Bruun Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det oppsto dramatiske scener under svømme-VM denne uka da artistsvømmer Anita Alvarez besvimte mot slutten av solokonkurransen.

Det var til slutt treneren hennes, Andrea Fuentes, som hoppet ut i vannet og reddet Alvarez, og mange har i ettertid spurt hvorfor ikke badevaktene var først vannet.

- Jeg ble skremt. Jeg måtte hoppe inn fordi badevaktene ikke gjorde det, uttalte Fuentes til AFP.

REDDET: Anita Alvarez ble tilslutt dratt opp av vannet. Foto: AP/NTB
REDDET: Anita Alvarez ble tilslutt dratt opp av vannet. Foto: AP/NTB Vis mer

I sosiale medier er det flere som har anklaget livvaktene for å ha gjort en dårlig jobb.

Nå forteller sikkerhetssjef for mesterskapet, Béla Merkely, hvorfor livvaktene ble stående stille.

- Ifølge reglene får bare badevaktene hoppe uti bassenget etter fysisk signal fra dommerne, sier Merkely i en pressemelding ifølge Aftonbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Det signalet lot vente på seg og derfor så Fuentes seg nødt til å hoppe i vannet.

Regelen eksisterer for å unngå at programmene blir avbrutt på grunn av mulige misforståelser, men ifølge Aftonbladet innrømmer Merkely at dommerne ikke reagerte raskt nok.

Det var dermed trenerens raske reaksjoner og instinkt som reddet Alvarez. Hun forteller ABC News at hun så det kom til å skje nesten før det skjedde, fordi hun la merke til at Alvarez sine føtter ble bleke mot slutten av rutinen.

DRAMATISKE BILDER: Fuentes strekker seg for å få tak i Alvarez. Foto: AFP/NTB
DRAMATISKE BILDER: Fuentes strekker seg for å få tak i Alvarez. Foto: AFP/NTB Vis mer

- Jeg er vant til å se dem hver dag. Jeg ser dem mer enn barna mine. Vi trener sammen åtte timer om dagen, jeg kjenner dem veldig godt, sier Fuentes og fortsetter:

- Som du kunne se, så gikk hun ned og ikke opp i det øyeblikket hun avslutter. Jeg vet at dette ikke er normalt, for i vår sport er det første du gjør når du er ferdig å puste. Det er ingen mulighet for at du skal gå ned for å slappe av, sier Fuentes.

Alvarez fikk legehjelp i svømmehallen og skal være i god form, ifølge nyhetsbyrået AFP. Ifølge lagets lege Alyssa Jacobs har Alvarez besvimt også tidligere i karrieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer