Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kunne ikke si nei til Lyn

Steven Lustü sikret sin økonomiske framtid ved å gå til Lyn og da han fikk grønt lys fra landslagssjef Morten Olsen var valget enkelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Penger og frykt for at VM-plassen skulle ryke. Det var disse elementene som opptok 30 år gamle Lustü før han skrev under for Lyn.

Han fryktet at en overgang til norsk fotball ville redusere sjansen for å bli med Danmark til VM neste sommer, men etter en telefon til landslagssjef Morten Olsen var den tvilen ryddet av veien.

- Han kunne ikke se noen problemer for min eventuelle VM-deltakelse. Morten var først redd for at Lyn ville komme til å spille litt «for norsk» til å passe inn i den danske landslagsstilen, men med Baxter som trener satser klubben på en helt annen stil, og det beroliget ham. Faktisk er klubbens stil mer dansk enn norsk, sier Lustü til danske BT.

Både AB og Lustü er fornøyd med den økonomiske biten av overgangen.

- Det er en ny utfordring og en økonomisk ordning som sikrer framtida mi. Det veide tungt, for jeg kjenner ikke mye til norsk fotball og er innstilt på at standeren er lavere enn i Superligaen, sier Lustü til Ekstrabladet.

- Steven ville gjerne til Lyn, og vi trenger å gjøre regnskapet bedre, sier AB-direktør Per Frimann.

(Dagbladet.no)

Hele Norges coronakart