- Kunne ikke skjedd i Norge

- Sikkerhetstiltakene i norsk topphockey er strengere enn i NHL. Tragedien som rammet Brittanie Cecil (13), kunne ikke skjedd hos oss. Grunnen er Ishockeyforbundets krav om fangnett bak mål for å beskytte tilskuerne.

Det sier tidligere NHL-proff, nå Frisk-Asker-trener, Serge Boisvert til Dagbladet.

Brittanie Cecil satt oppe i den ene svingen da hun ble truffet av den dødelige pucken Espen «Shampo» Knutsen sendte i vei. Før den traff den uheldige ungjenta, var pucken innom en motspiller.

- I NHL er det ikke nett bak målene. Det ville forhindret tragedien på Nationwide Arena. Derimot er pleksiglassene rundt banen mye høyere enn her i Norge, sier Serge Boisvert.

Helt normalt

I åtte sesonger spilte han proffhockey i NHL, verdens tøffeste hockeyliga.

- Pucker i ansiktet er helt normalt, både for spillere og publikum. Men det er første gang en tilskuer dør etter å ha blitt truffet. Selv om pucken kan være farlig, mener jeg bestemt at det er trygt å gå på ishockeykamp i Norge, sier Serge Boisvert.

Ishockeyforbundet skjerpet kravene til sikkerhet foran 2000/2001-sesongen.

- Da utstedte vi sertifikater til de respektive eliteseriearenaene, etter først å ha vært på befaring med halleierne og de arrangementsansvarlige, sier sportssjef Jon Haukeland.

- For å kunne arrangere kamper, må banene blant annet ha 160- 200 cm høye beskyttelsesglass på kortsidene mellom mållinjene, og 80- 120 cm høye pleksiglass på langsidene, bortsett fra foran spillerbenkene. I tillegg stilte vi krav om nett på kortsidene bak mål over pleksiglassene for å beskytte tilskuerne, sier Jon Haukeland.

Vantene og publikumsbeskyttelsen skal kunne stå imot pucker i 160 km/timen.

Fangnettet bak mål er en norsk bestemmelse.

- Det er et påbud hos oss, men bare en anbefaling i det internasjonale reglementet, sier Jon Haukeland.

FANGNETT: - I Askerhallen og resten av eliteseriearenaene er det fangnett bak mål for å beskytte tilskuerne. I NHL er det bare krav om pleksiglass rundt banen, sier Frisk-Asker-trener og tidligere NHL-proff Serge Boisvert.