- Kunne kjørt mer på grensa hele veien

Men Jansrud gledet seg over 2.-plass og tangering av karrierebeste.

TANGERING AV KARRIEREBESTE: Kjetil Jansrud kjørte ned til annenplass i storslalåmrennet i Beaver Creek. Det var tangering av karrierebeste.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Mark Leffingwell
TANGERING AV KARRIEREBESTE: Kjetil Jansrud kjørte ned til annenplass i storslalåmrennet i Beaver Creek. Det var tangering av karrierebeste.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Mark LeffingwellVis mer

(Dagbladet): Utgangspunktet foran finaleomgangen i storslalåmrennet i Beaver Creek kunne knapt vært mer interessant sett med norske øyne.

Kjetil Jansrud leverte en gnistrende første omgang fra startnummer to, og Aksel Lund Svindal leverte også varene som nest sistemann utfor i første pulje.

Bare hjemmefavoritten Ted Ligety var raskere enn de to nordmennene, som hadde alle muligheter til å innta seierspallen, slik de gjorde det i samme disiplin under OL i Whistler.

Stabil Svindal Svindal klarte imidlertid ikke å straffe ledende Marcel Hirscher, og måtte også se seg slått av Romed Baumann. Dermed endte han på en godkjent femteplass.

- Jeg kjørte ikke bra nok til å kunne vinne dette rennet, men jeg kan ikke snakke om at dette var «stang-ut», for avstanden fram til Ligety var altfor stor for det, sier Svindal, ifølge NTB.

Helgens to konkurranser har endt med en niende- og en femteplass, og dermed henger han godt med i kampen om å vinne verdenscupen sammenlagt for tredje gang. Etter fem kjørte konkurranser, er han nummer tre bak Mario Scheiber og Didier Cuche.

- Kjøringen og det jeg har prestert her i Beaver Creek forteller meg at jeg er stabil. Jeg henger godt med i teten, slo Svindal fast.

Overlegen Ligety Enda bedre skulle det gå for Kjetil Jansrud, som på det meste var oppi 94 hundredelers forsprang på Hirscher etter forrykende kjøring i midtpartiet. Vinstra-karen klarte imidlertid ikke å følge opp i det siste henget, og i mål var forspranget barbert til 42 hundredeler.

Det skulle ikke holde til 25-åringens første verdenscupseier, for Ligety satset voldsomt foran det amerikanske alpinpublikummet, og vant til slutt med en margin så stor som 82 hundredeler.

- Selvsagt ønsket jeg innerst inne å stå på toppen av seierspallen. Det trodde jeg virkelig på etter å ha kommet i mål og slått Marcel Hirscher, men jeg ergrer meg ikke over at jeg ble toer til slutt, for i dag var Ted Ligety helt overlegen, sier Jansrud til NTB.

- Litt å utsette Dermed ble det tangering av karrierebeste for Jansrud, som også ble nummer to i storslalåm i Kranjska Gora i januar, og den fjerde pallplasseringen i verdenscupen totalt.

- Det er nok litt å utsette her og der, og jeg risikerte kanskje ikke nok ettersom jeg endte ni tideler bak Ligety. Jeg håper iallfall at jeg ikke gjorde det. Jeg tror jeg har mer å gå på, selv om jeg også føler meg veldig sterk akkurat nå, understreker Jansrud.

FALT TILBAKE: Aksel Lund Svindal lå på en delt tredjeplass etter første omgang, men måtte nøye seg med en femteplass til slutt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Rick Wilking
FALT TILBAKE: Aksel Lund Svindal lå på en delt tredjeplass etter første omgang, men måtte nøye seg med en femteplass til slutt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Rick Wilking Vis mer

- Når jeg sier det var litt å utsette på kjøringen min her, så kunne jeg nok kjørt litt mer på grensen hele veien. Jeg må også si at kjøringen kjentes veldig bra ut da jeg kom til mål, utdyper han.

- Rå laginnsats For å toppe en god norsk dag i VM-anlegget fra 1999, kjørte Truls Ove Karlsen to gode omganger, og endte på en meget hederlig 10.-plass.

- Forrige gang jeg hadde en plassering blant de ti beste var i VM i Åre i 2007, så dette smakte virkelig, sier Karlsen til NTB.

- Det var kjempemoro at Truls Ove Karlsen fulgte opp med tiendeplass. Det gjør at vi fikk inn tre mann blant de ti beste, og det må man vel kunne si er en rå laginnsats, slår Svindal fast.

For Espen Lysdahl og Leif Kristian Haugen, gikk det imidlertid ikke raskt nok i første omgang, og begge måtte se finaleomgangen i målområdet. Ingen av dem var blant de 40 beste.