Kunne reddet Francis

LONDON (Dagbladet): En frisk Steffen Iversen kunne reddet managerkarrieren til Gerry Francis i Tottenham. - Situasjonen ble ekstra vanskelig da Steffen Iversen og Les Ferdinand ble skadd. Jeg var sjanseløs, sier Francis til Dagbladet.

Han er trist på pressekonferansen som satte punktum for tida i Spurs. Trist fordi situasjonen så lett kunne vært veldig annerledes- med Steffen Iversen som sterk hodespiller og Les Ferdinand i scoringsform.

  • Francis har fremdeles problemer med å fordøye turen som Steffen tok til Norge 9. september - for å spille U21-kamp mot Sveits. Framtidshåpet ble ankelskadd og gjorde situasjonen nesten umulig for Tottenham-manageren.

Fri vilje

- Vi hadde slitt med skader tidligere i sesongen. Både Steffen Iversen, Chris Armstrong og Darren Anderton. Og så - i tillegg - en ny Iversen-skade og Les satt på sidelinja.

- Det kunne vanskelig gå bra, sier Francis.

Han legger ikke skjul på at de skadde spillerne - og ikke minst Steffen - som han kjøpte til Spurs for 28 millioner kroner - kunne reddet det meste på White Hart Lane.

Derfor var det en meget skuffet manager som takket av i går.

- Jeg sluttet av egen fri vilje. Ingen tvang meg til å gå. Selv Alan Sugar ba meg om å bli - for å fortsette kampen.

- Men jeg har også min stolthet. Nå er det nok nederlag. Klubben trenger en ny frontfigur, sier Francis.

Steffen favoritt

Nå vil han ta en pause fra fotballen, for den siste tida har kostet krefter.

- Det har vært min tøffeste høst noen sinne, innrømmer Gerry Francis.

Og på dagen for å trekke konklusjoner sier han tappert:

- I denne jobben er det resultatene som teller, og Tottenham har ikke oppnådd de mål klubben har. Dette er mitt ansvar.

Under pressekonferansen på White Hart Lane var navnet til Steffen Iversen nesten like ofte nevnt som navnet på klubben. Rett og slett fordi Gerry Francis er en stor beundrer av fotballferdighetene til lysluggen.

Gentleman

På nederlagets dag oppførte Gerry Francis seg som engelskmenn flest. Som en gentleman: Jeg ønsker den nye manageren lykke til. Men jeg håper han slipper å slite med like mange skadeproblemer som meg.

  • Før seansen var over ga også Francis støtte til Steffen Iversens kritikk av David Ginola. Steffen mener Ginola bare jobber framover - og løper etter ballen - helt i sin egen verden.

- På grunn av alle skadeproblemene måtte jeg gjøre noe. Jeg kjøpte Ginola. Jeg visste at han ikke var spesielt god på defensiven, men jeg trodde jeg kunne lære ham noe.

- Men når det er sagt, vil, jeg også nevne at David Ginola nå er vår toppscorer.