Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erling Braut Haaland:

Kunne valgt det engelske landslaget

Erling Braut Haaland kunne vært aktuell for Englands landslag, hadde det ikke vært for at Lars Lagerbäck tok unggutten ut til EM-kvalik.

ROSES: Alf Ingve Berntsen var Erling Braut Haalands trener i barne- og ungdomsårene. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

Erling Braut Haaland er på «alles» lepper om dagen etter å ha scoret hat trick mot Genk i Champions League. Han er én av tre tenåringer som har gjort det, og det er et absolutt fint selskap å være i. De to som har gjort det samme som 19-åringen er ingen ringere enn Wayne Rooney for Manchester United og Raúl for Real Madrid.

Per Joar «Perry» Hansen, som er Lars Lagerbäcks assistent på det norske landslaget, er mektig imponert over det han så i går.

- Hva skal jeg si? Det er eksepsjonelt av en unggutt som debuterer på det høyeste nivået i klubbfotballen. Det er veldig imponerende, sier Perry til Dagbladet.

- Jeg skal ikke ta noe fra ham, men Genk var naive og dårlige. Men det er fabelaktig å score tre mål. Han viser at han er en ordentlig «sniper» i straffeområdet. Han beveger seg fantastisk bra og leverer et rapt skudd, sier Perry og sikter til 1-0-scoringen til Haaland.

Kunne valgt England

Perry, som var med på å gi Haaland landslagsdebuten mot Malta, sier han har mye bra å tilby til laget.

- Han har et vanvittig godt klyv, i tillegg til god styrke. Han må være et mareritt å møte for andre spillere, fordi han jobber steinhardt på hver ball og forsvaret får aldri ro, sier landslagsassistenten.

Haaland er som kjent sønn av Alf Inge Haaland, noe som betyr at han ikke har bodd i Norge hele livet. Han ble nemlig født da hans far var Leeds-spiller, og dermed har han altså engelsk og norsk pass. Det kunne i teorien føre til at Haaland valgte Gareth Southgate og det engelske landslaget i stedet.

Perry og Lagerbäck er nok fornøyde med at de ga han sin debut mot Malta, for etter gårsdagens kamp blir også Haaland hyllet i England. Men nå er toget for engelsk landslagsspill uansett gått.

- Vi var aldri urolig for at han skulle velge England, på grunn av at han har en klok far. Han er en god rådgiver som setter krav til Erling. Han har tatt noen naturlige steg, og det å gå til Molde først og så Red Bull Salzburg virker som et riktig steg. Nå får han i tillegg spill i Champions League, og det er vanskelig å finne en bedre arena enn det, sier Perry.

FRAMTIDSHÅPET: Med tre mål i første omgang mot Genk i Champions League er Håland den tredje yngste spilleren til med hattrick i konkurransen noen gang. Før han ble solgt til RB Salzburg sa han til Dagbladet at han ville bli en av de beste i Europa. Video: Nicolai Delebekk Vis mer Vis mer

Imponert etter forrige samling

- Ser vi han i Premier League en dag?

- Ja, jeg tror det. Han har alle forutsetninger for å lykkes i de største ligaene. Før eller seinere så kommer han nok til å havne på det nivået. Men nå er han på et perfekt sted med en klubb som spiller i Champions League. Nå møter han Liverpool og Napoli, så han får virkelig brynet seg mot de aller beste, sier Perry.

Det er ikke så veldig lenge til at det blir en ny landslagssamling, og Haaland virker mer aktuell enn noen gang. Perry sier at unggutten bare må fortsette med det han har gjort fram mot landslagssamlingen.

- Han må være seg selv. Han kom på forrige samling med fin tilnærming, og han kom lett inn i gruppa. Erling er flink sosialt og en veldig lærevillig gutt, sier Perry, og kommer med en advarsel til 19-åringen:

- Han får nok perioder i som spiller der det er stolpe ut, og han ikke scorer like mye. Men det tror jeg han vil lære av.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling