MISBRUKTE GYLLEN MULIGHET: Start fikk straffe, og Aalesunds Magnus Sylling Olsen rødt kort av dommer Tommy Skjerven med 40 minutter igjen å spille, men Ole Martin Årst tok dårlig vare på muligheten.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
MISBRUKTE GYLLEN MULIGHET: Start fikk straffe, og Aalesunds Magnus Sylling Olsen rødt kort av dommer Tommy Skjerven med 40 minutter igjen å spille, men Ole Martin Årst tok dårlig vare på muligheten. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

- Kunne veddet huset på at Ole Martin aldri ville skyte så dårlig

Start-kapteinen med forferdelig straffemiss i skjebnekamp.

Aalesund - Start 0-0

(Dagbladet): Da Start trengte sin kaptein og målscorer Ole Martin Årst som mest, sviktet kapteinen med et elendig straffespark.

En scoring der ville sendt de nedrykkstruede gjestene i ledelsen mot et Aalesund-lag med bare ti mann på banen, etter at Magnus Sylling Olsen ble utvist da han forårsaket straffen i duell med Espen Børufsen.

Men den misbrukte kjempesjansen er symptomatisk for Starts sesong. Sørlendingene trenger et mirakel for å holde plassen i Tippeligaen, og det var noe resignert over reaksjonen til trener Mons Ivar Mjelde da Årst sleivet straffesparket en meter til side for mål: Han sank sammen på benken og gjemte ansiktet i hendene.

- Jeg kunne nesten satt huset på spill på at vi aldri skulle få se et så dårlig spark fra Ole Martin, sa TV 2-sidekommentator Jahn Ivar «Mini» Jakobsen.

Ole Martin Årst sier det ikke finnes unnskyldninger for sleivsparket.

- Jeg traff ikke reint. Ballen hadde først blåst bort fra merket, og jeg måtte legge den på plass igjen. Jeg vet ikke om den blåste litt igjen når jeg skjøt, men jeg fikk et dårlig treff. Det er uansett ikke noe jeg vil skylde på. Straffe skal være mål uansett. Å bomme på en avgjørende straffe er kjipt og det irriterer meg. Jeg føler jeg har sviktet lagkameratene og at jeg er skyld i at vi mister to poeng, sier han til fvn.no.

Selv om Start fikk spille 40 minutter med én mann mer greide de ikke å etablere noe trykk mot Aalesund-målet, i en kamp der bare tre poeng var godt nok.

BLE SYNDEREN: Ole Martin Årst sviktet fra ellevemeteren. 
Foto: Marius Knutsen / SCANPIX
BLE SYNDEREN: Ole Martin Årst sviktet fra ellevemeteren. Foto: Marius Knutsen / SCANPIX Vis mer

Tidligere Start-strateg Geir Ludvig Fevang var ikke imponert over det gamleklubben leverte, og meldte følgende på Twitter:

«Start blir bare enda mer avslørt mot 10 mann. Har ingenting å finne på».

Sørlendingene har sju poeng opp til Sogndal når fem runder gjenstår, og trolig må de vinne minst fire av de gjenværende kampene.

Aalesund var vel så nær seieren som Start på Color Line Stadion, og traff stolpene to ganger før pause: Først da Enar Jääger stormet fram fra sin høyrebackposisjon og fyrte løs fra skrå vinkel, deretter da Michael Barrantes klinket til med strak vrist fra nærmere 30 meter.

Særlig det siste forsøket fortjente en bedre skjebne, men også Espen Hoff hadde en suser for gjestene, der AaFK-keeper Sten Grytebust ikke engang løftet armene da ballen smalt i tverrliggeren bak ham.

Omgangens største sjanse hadde likevel Magnus Sylling Olsen: Fyrtårnet Sander Post headet et hjørnespark ned til lagkamerater, som presterte å sette ballen utenfor fra tre meters hold. Det var strengt tatt en større prestasjon enn å score.

Begge lag hadde sine sjanser de siste 45 minuttene, med Årsts straffemiss som den største, men anført av unggutten Fredrik Ulvestad var Aalesund også farlig frampå ved flere anlendinger. Men som regel stoppet det opp i sistepasninger, eller så stupheadet Edvard Skagestad like utenfor på kreminnlegget fra Jääger.

Aalesund lever likevel greit med ett poeng. Da er det verre med Start, som nå langt på vei virker fortapte.