Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Kunne vunnet

Vanligvis er Roar Ljøkelsøy (28) en rolig og sindig mann. Etter rennet i går var han skikkelig forbannet.

INNSBRUCK (Dagbladet): -  Selvfølgelig blir jeg forbannet når juryen driver med forskjellsbehandling, og ikke gir alle tilnærmet like forhold. Noen fikk skikkelig oppdrift, mens andre ble sendt utfor med håpløs bakvind, sier Ljøkelsøy til Dagbladet.

-  Dårlig jobb

Østerrikeren Thomas Morgenstern var blant dem som fikk hoppe under gode forhold. Også to andre hjemmehoppere, Martin Höllwarth og Andreas Widhölzl, fikk god hjelp av juryen med østerrikeren Walter Hofer som formann.

-  Juryen gjorde en dårlig jobb. Selv hadde jeg dårligst forhold i begge omgangene. Med like bra forhold som gjengen med oppdrift, kunne jeg vunnet rennet. Urettferdigheten er ene og alene juryens skyld, sier Ljøkelsøy.

-  Burde ventet

I finaleomgangen ble han sluppet utfor, selv om forholdene tilsa at han ikke burde fått grønt lys.

-  Juryen burde ventet til forholdene bedret seg. Selv kunne jeg sittet i timevis, bare jeg hadde fått oppdrift. Hele veien nedover var det blytungt, nesten som å hoppe i vakuum, sier Ljøkelsøy.

-  Ingen sjanse

Landslagstrener Mika Kojonkoski konstaterte at hoppukeveteranen fra Orkdal hadde 1,5 sekundmeter bakvind i begge omgangene, og at han var sjanseløs til å nå opp.

-  Roar hoppet godt, men ble et offer for bakvinden. Med like bra forhold som de heldigste, er jeg enig i at han kunne vunnet, sier Kojonkoski.

-  Vindseil

Den såkalte «korridoren» som juryen forholdt seg til, hadde 1 sekundmeter oppdrift og 1,5 sekundmeter bakvind som ytterpunkter. Alt innafor denne grensa var «tillatt».

-  Roar hadde maksimal bakvind i begge omgangene. For å slippe slike ujevne forhold må Bergiselbakken få vindseil bak stillaset. Bare på den måten kan man lede vekk bakvinden og få mer rettferdige konkurranser, sier Mika Kojonkoski.

-  Pallen kjørt

Foran torsdagens avslutningsrenn i Bischofshofen ligger Roar Ljøkelsøy på sjetteplass, 65,3 poeng bak suverene Janne Ahonen. Avstanden til østerrikeren Thomas Morgenstern på tredjeplass er 14,6 poeng.

-  Pallen er kjørt, nå satser jeg bare på å avslutte hoppuka best mulig, sier Roar Ljøkelsøy etter gårsdagens fiaskorenn.

RASENDE PÅ JURYEN: - Juryen burde ventet til forholdene bedret seg. Selv kunne jeg sittet i timevis, bare jeg hadde fått oppdrift, sier en mektig forbannet Roar Ljøkelsøy. Her på vei inn i bilen til hoppsjef Clas Brede Bråten etter fiaskorennet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media