KUNSTGRESS: Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld ligger med panna i det elendige Ullevaal-gresset. Vålerengas hjemmeside vinner Dagbladets kåring av dagens beste aprilsspøk fra Tippeligaen med sin fyldige dekning av hasteaksjon for å legge kunstgress på nasjonalarenaen.  Foto: Heiko Junge, Scanpix
KUNSTGRESS: Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld ligger med panna i det elendige Ullevaal-gresset. Vålerengas hjemmeside vinner Dagbladets kåring av dagens beste aprilsspøk fra Tippeligaen med sin fyldige dekning av hasteaksjon for å legge kunstgress på nasjonalarenaen. Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer

Kunstgress på Ullevaal - naturgress på Telenor Arena

Gresstull på medaljeplassene på aprilsnarr-tabellen.

|||
(Dagbladet): Å bedømme humor er selvsagt en meget subjektiv sak. Det hindrer oss ikke i å kaste oss ut på dypt vann og gi terningkast på tippeligaklubbenes aprilsspøker.

Omkring halvparten av klubbene har laget morsomheter rundt eget lag, noen i samarbeid med lokalavisa.

En del har ikke tatt seg bryet med å være narrete i dag, og ender naturlig nok på terningkast 1 og i bunnen av tabellen.

Vi har sikkert oversett noen gode spøker fra noen mindre lokalaviser, og har ikke tatt runden gjennom supportersidene der det sikkert er mer moro å hente.

Men den jobben er vi frekke nok til å overlate til dere lesere. Legg inn lenker til de beste aprilsspøkene vi har oversett i kommentarfeltet!

Her er i alle fall vår rangering av årets aprilsnarrer i Tippeligaen:

1. Vålerenga Vif-fotball.no har gjort seg flid. De har en hovedsak på at arbeidet nå er i full gang på Ullevaal stadion, der det skal legges kunstgress før hjemmekampen mot Molde 12. april.

Og ikke nok med det, de har også en undersak der trener Martin Andresen sier seg kritisk, og et videointervju med direktør Pål Breen som er langt mer positiv.

Juryen mener: Dagsaktuell med utgangspunkt i en pågående debatt, og meget forseggjort med intern splid mellom Andresen og Breen. Årets beste i Tippeligaen.

2. AalesundIngen nyheter på hjemmesida i dag. Men trener Kjetil Rekdal har i stedet alliert seg med lokalavisa Sunnmørsposten, som forteller at  Rekdal forlater klubben til fordel for Hertha Berlin og tar med seg keeper Anders Lindegaard.

Saken lenker til YouTube der Reka bekrefter spøken og ønsker god påske. Søtt.

Juryen mener: Ikke helt umulig sak, og ganske artig løst med lenke til pressekonferanse. Alltid gøy når Kjetil Rekdal slår til som moromann.

3. StabækStabæk kjører en slags omvendt variant av Vålerengas spøk om kunstgress på Ullevaal.

En litt fnisete Morten Morisbak Skjønsberg forteller i et videointervju at brassen Diogo oppdaget naturgress i kunstgresset på Telenor Arena da han skulle knyte skolissene.

Fylkesagronom Hauk Landsverk forklarer at det er flis og hesteavføring som har kompostert seg i kunstdekket etter Oslo Horse Show som danner grobunn for naturgress.

Saken foreligger også i tekstversjon på stabak.no.

Juryen mener: Den morsomste ideen, men svekkes litt av Morten Morisbak Skjønsberg manglende pokerfjes. Stort pluss for fylkesagronomens teori om flis og hestemøkk.

4. LillestrømLSK forteller også at de har hentet inn en gammel kjenning: Sensjasjonelt comeback av Diallo, skriver lsk.no.

Senegaleseren Mamadou Diallo ble kulthelt på Åråsen på 1990-tallet.

Juryen mener: Så sprøtt at vi måtte smile litt, selv om den er i overkant lett å gjennomskue.

5. StrømsgodsetGlenn Solberg har skrevet under for SIF, melder godset.no. Den gamle håndballhelten skal sitte på benken for å komme inn i sluttminuttene og kaste innkast.

Juryen mener: For enkel å gjennomskue, og ikke så veldig morsom.

6. Kongsvinger KIL prøver seg med en nyhet om at NFF beslaglegger 80 sesongkortplasser under neste kamp for å få plass til prominente gjester fra Island.

Juryen mener: Relativ oppfinnsom spøk og forbilledlig lang og gjennomarbeidet sak, men litt for lett gjennomskuelig.

7. Odd Grenland Odd forteller på forsida si at nigerianske Bentley snart går gratis til en av de engelske toppklubbene.

Men de har ikke hjerte til å skremme fansen, og avslører spøken med en gang man klikker seg inn på selve artikkelen.

Juryen mener: Et godt anslag, men vi savner litt mer selvtillit hos Odd. Kunne dratt den mye lengre.

8. HaugesundVi har ikke funnet noen aprilspøk på fkh.no, Haugesunds nettside. Haugesunds Avis har da tatt ansvar med en sak om at lagets kommende kamp flyttes på grunn av manglende fasiliteter for VIP-er.

Juryen mener: FKH redder en svak toer siden det ser ut som de har bidratt til avisas spøk.

9. HønefossVi er noe usikre på om Hønefoss har en aprilspøk eller ikke. De melder at Madiou Konate, som allerede har mistet kamper i år på grunn av papirrot, kan gå glipp av neste kamp på grunn av nytt rot fra tyrisk side.

RingeriksAvisa kommer imidlertid med en utvilsom spøk når de melder at Hønefoss trekker seg fra Tippeligaen.

Juryen mener: Vi åpner for at dette er en aprilspøk, men kan ikke være helt sikre. En sterk ener, som lukter på toeren, som det heter, dersom det viser seg å være en spøk.

10. TromsøVi finner ingen aprilsspøker på til.no. Ei heller hos lokalavisene Bladet Tromsø eller Nordlys.

10. StartVi har ikke funnet noen Start-spøker verken på ikstart.no eller hos Fædrelandsvennen

10. RosenborgPå RBK.no-forsida ser det ved første øyekast ut som de forteller at Steffen Iversen er «klar for Godset».

Men tittelen er bare en litt rar måte å fortelle at spissduoen Iversen og Morten Moldskred er friskmeldt før kampen mot Strømsgodset på mandag.

SPØKEFUGL: AaFK-trener Kjetil Rekdal har alliert seg med Sunnmørsposten og forteller at han er på vei bort til sommeren. Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Scanpix
SPØKEFUGL: AaFK-trener Kjetil Rekdal har alliert seg med Sunnmørsposten og forteller at han er på vei bort til sommeren. Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Scanpix Vis mer

Et lite pluss for den uavhengige nettsida rbkweb.com som melder at RBK er klar for Champions League fordi greske lag er kastet ut.

Juryen mener: Vi godkjenner ikke en spøk fra en uavhengig nettside. I alle fall ikke så lenge vi fortsatt er bitre på at vi lot oss lure av RBKweb-spøken om at Per Ciljan Skjelbred gikk til Real Madrid for fire år siden.

10. BrannVi finner ingen aprilsspøker verken på brann.no eller hos noen av de to lokalavisene BT og BA.

Man kunne jo kanskje håpet at det var en spøk at trener Steinar Nilsen bekrefter overfor BT at han har har beordret bildene av gullfestene fra serien i 2007 og cupen i 2004 ned fra veggene utenfor garderobene, men den artikkelen ble publisert i går kveld.

For øvrig er det bare snakk om en flytting av bildene til presserommet.

10. VikingIngen spor etter Viking-spøker verken på klubbens hjemmeside, hos Stavanger Aftenblad eller Rogalands Avis.

10. SandefjordVi finner ikke noe som ser ut til å være usant om SF på Sandefjord Fotball eller Sandefjord Blads hjemmesider.

10. MoldeIngen aprilsspøker observert på moldefk.no eller hos Romsdals Budstikke.

Stabæk
Stabæk kjører en slags omvendt variant av Vålerengas spøk om kunstgress på Ullevaal.

En litt fnisete Morten Morisbak Skjønsberg forteller i et videointervju at brassen Diogo oppdaget naturgress i kunstgresset på Telenor Arena da han skulle knyte skolissene.

Fylkesagronom Hauk Landsverk forklarer at det er flis og hesteavføring som har kompostert seg i kunstdekket etter Oslo Horse Show som danner grobunn for naturgress.

Saken foreligger også i tekstversjon på stabak.no.

Juryen mener: Den morsomste ideen, men svekkes litt av Morten Morisbak Skjønsberg manglende pokerfjes. Stort pluss for fylkesagronomens teori om flis og hestemøkk.

FANT NATURGRESS: Stabæk følger opp Vålerengas gresstøys med en omvendt sak: Diogo da Costa Oliveira skal ha oppdaget naturgress mellom kunstgress-stråene på Telenor Arena. 
Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
FANT NATURGRESS: Stabæk følger opp Vålerengas gresstøys med en omvendt sak: Diogo da Costa Oliveira skal ha oppdaget naturgress mellom kunstgress-stråene på Telenor Arena. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer