Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kunstløp-ekspert sprenger skalaen etter norsk bragd

- Nå har hun alle muligheter, sier NRK-ekspert.

FLØY TIL FRILØPET:  Anne Line Gjersem er klar for friløpet som første norske utøver på 50 år. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FLØY TIL FRILØPET: Anne Line Gjersem er klar for friløpet som første norske utøver på 50 år. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kunstløperen Anne Line Gjersem (20) er klar for friløpet i OL som første norske deltager på 50 år. Det klarte hun etter imponerende innsats i kortprogrammet.

- På en skala fra 1 til 10, er dette en 12-er. Dette er veldig stort, sier NRK-ekspert og internasjonal dommer Mona Adolfsen til Dagbladet.

Fornøyd Gjersem fikk 48,56 poeng for sitt kortprogram, noe som er personlig rekord.

- Nå har hun alle muligheter før friløpet. Det er ingen tvil om at hun gjorde en god jobb og leverte da det gjaldt som mest, sier Adolfsen.

VIDERE: Anne Lise Gjersem er videre til friløpet torsdag. Foto. Håkon Eikesdal
VIDERE: Anne Lise Gjersem er videre til friløpet torsdag. Foto. Håkon Eikesdal Vis mer

Gjersem selv sa følgende til Dagbladet etter sitt program:

- Jeg kjente på kroppen at dette var noe stort. Jeg synes at jeg presterte bra, og det var en stor opplevelse. Jeg kunne kanskje gjort litt bedre hopp i starten og hatt større fart i hele programmet, men jeg er stort sett fornøyd, sa Gjersem til Dagbladet.

Første siden 1964 NRK-eksperten sier:

- Dette er ikke bedre enn det hun har levert tidligere, og jeg vet at hun har mer inne. Men endelig var marginene på hennes side. Norge har hatt med utøvere i EM og VM før, men for mange ganger har marginene vært i mot og endt på en sur 25. plass, sier Adolfsen.

Svenske Viktoria Helgesson feilet i sitt kortprogram, og det banet vei for den norske OL-debutanten.

Forrige gang en norsk kunstløper var i OL skjedde i 1964, skriver NTB. Da deltok to norske jenter. Og historien til Sonja Henie kjenner de fleste. Hun vant tre OL-gull på rad fra 1928 til 1936.

Her kan du lese om flyulykken som forandret en hel kunstløpverden.

Hele Norges coronakart