TAR PAUSE: Gracie Gold tar en pause fra kunstløp for å søke profesjonell hjelp. Foto: AP Photo/Julie Jacobson
TAR PAUSE: Gracie Gold tar en pause fra kunstløp for å søke profesjonell hjelp. Foto: AP Photo/Julie JacobsonVis mer

Kunstløp

Kunstløp-yndlingen tar pause fem måneder før OL: - Har innsett at jeg trenger hjelp

- Man tenkte «herregud, hun er fantastisk». Hun ser ut som en filmstjerne. Man må spørre seg hva som skjedde, sier jentas tidligere trener.

(Dagbladet): Gracie Gold (22) har til tross for sin unge alder allerede gjennom en årrekke bergtatt kunstløp-fansen. Hun er to ganger amerikansk mester i kunstløp, og har en OL-bronse fra 2014.

Nå, bare fem måneder før OL i Pyeongchang i 2018, velger hun å ta en pause fra idretten, melder Washington Post. Grunnen er at hun skal søke profesjonell hjelp på grunn av nylige hendelser både på og utenfor isen.

- Etter nylige hendelser på og utenfor isen, har jeg innsett at jeg trenger hjelp og kommer til å ta en pause. Det vil hjelpe meg med å bli en sterkere person, noe jeg håper også vil gjenspeiles i prestasjonene mine på isen, sier Gold i en pressemelding.

Hun presiserer ikke hva det er hun søker hjelp for.

Kroppspress

Meldinga kommer bare noen dager etter at russiske Julija Lipnitskaja annonserte at hun legger opp, bare 19 år gammel. Det etter en lang kamp mot spiseforstyrrelser.

POPULÆR: Gracie Gold er populær på andre siden av Atlanterhavet. Foto: RMV/REX/Shutterstock
POPULÆR: Gracie Gold er populær på andre siden av Atlanterhavet. Foto: RMV/REX/Shutterstock Vis mer

USA Today skriver at også Gold har slitt med kroppsbildet. Det snakket hun om etter en nasjonal konkurranse i fjor høst, da hun havnet på en skuffende femteplass.

- Det er ikke ofte du ser det - det er ikke så mange - men det er en grunn til at du ikke ser overvektige kunstløpere. Det er noe jeg har slitt med i hele år og i tidligere sesonger, uttalte Gold.

En journalist påpekte da at hun brukte ordet «overvektig», og sa som korrekt er at Gold er slank.

- Åh, det var hyggelig, takk. Det er bare ikke det som kreves i denne sporten. Det er en sport for slanke kropper, og det er bare ikke det jeg har akkurat nå, men takk, svarte kunstløp-yndlingen.

- Som en filmstjerne

Det siste året har bydd på en rekke skuffelser for 22-åringen, som ikke har klart å hevde seg i toppen i idretten hun bedriver. Men selv om hun velger å ta en pause, sier den amerikanske jenta at hun fortsatt har en sterk lidenskap for kunstløp.

- Da hun gikk bra, var hun magisk å se på. Man tenkte «herregud, hun er fantastisk». Hun ser ut som en filmstjerne. Man må spørre seg hva som skjedde. Jeg håper hun kan finne lykke, sier jentas tidligere trener, Frank Carroll ifølge People.

USA Today skriver at Gold også har vært en av de mest populære blant sponsorene i nye tid, noe som har gitt henne stort økonomisk utbytte. Hun har blant annet blitt sponset av Red Bull og Nike.