Kunstløpdommer utestengt i tre år

Kunstløpskandalen i Salt Lake-OL har fått sin endelig utgang. Den franske dommeren som var involvert er utestengt i tre år.

Det skjedde etter en høring i regi av Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) tirsdag. Høringen slo fast at den franske dommeren ble presset til å avgi stemme for et russisk par av en fransk idrettstopp. Høringen i Lausanne tok 12 timer, og i alt 13 vitner ble avhørt.

11 uker er gått siden den franske dommeren Marie-Reine Le Gougne ble suspendert. Det skjedde etter at hun stemte for at Russlands par Jelena Berezjnaja og Anton Sikharulidze skulle vinne parløpet. Etter avgjørelsen kom det fram opplysninger om at Le Gougne skulle ha vært presset til å avgi stemmer for Russland og ikke det canadiske paret Jamie Sale og David Pelletier. Etter noen dager ble det bestemt at russerne og canadierne skulle dele gullet. Det skjedde etter et voldsomt mediekjør i OL-byen.

Den franske kunstløpdommeren har hele tiden avvist at hun ble presset til å avgi stemme for russerne. Hun hevder at det russiske paret vant en fortjent seier.

(NTB-AFP)