Kunstløperen Julia (16) er alvorlig syk: - Klarer ikke tenke på idretten

Russisk forbund stopper å betale behandling.

ALVORLIG SYK: Kunstløperen Julia Antipova ble nummer åtte i VM tidligere i år. Nå er hun til på en klinikk i Israel til behandling for anoreksi. Foto med tillatelse fra Fundraising page for Julia Antipova.
ALVORLIG SYK: Kunstløperen Julia Antipova ble nummer åtte i VM tidligere i år. Nå er hun til på en klinikk i Israel til behandling for anoreksi. Foto med tillatelse fra Fundraising page for Julia Antipova. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kunstløperen Julia Antipova (16) var en av verdens beste - og i VM tidligere i år ble hun og partner Nodari Maisuradze nummer åtte i kortprogram.

Så ble hun alvorlig syk.

I et intervju med det russiske nettstedet AllSport snakker hun ut om den tunge tida.

- For en måned siden klarte jeg ikke en gang å tenke på idrett, sier Antipova.

- Stor framgang I høst ble hun diagnostisert med anoreksi og VM-utøveren var knapt til å kjenne igjen. Det var i september at Antipova ble lagt inn på en klinikk i Moskva for grunn av sine problemer og hun veide på det minste bare 25 kg. Ifølge hennes wikipedia-profil er Antipova 1,57 meter høy.

Problemene tok ikke slutt - og senere ble hun fraktet til en spesialklinikk i Israel som skulle hjelpe henne. Der er hun fortsatt.

Til russisk presse forteller kunstløperen nå at ting er bedre.

- Det er stor framgang. Men jeg savner virkelig Moskva, snøen og vinteren. I Israel er det veldig varmt og temperaturen er over 20 grader, sier 16-åringen.

- Dyrt Men tidligere i vinter stoppet det russiske kunstløpforbundet å betale for Antipovas behandling. Det israelske senteret i Tel Aviv var nemlig langt dyre enn behandling i Moskva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer