LYDHØRE: Yuna Kim instruerer de norske kunstløpstalentene på Hamar i går. Foto: GEIR OLSEN / IOC
LYDHØRE: Yuna Kim instruerer de norske kunstløpstalentene på Hamar i går. Foto: GEIR OLSEN / IOCVis mer

«Kunstløpernes Lionel Messi» trente norske talenter på Hamar

- Dette var veldig inspirerende.

(Dagbladet): Kunstløp er ikke en enorm publikumsidrett i Norge, men internasjonalt er skøytestjernene noen av de mest populære vintersportsutøverne.

Fortsatt er kunstløpssendingene fra Lillehammer-OL, du husker kanskje eventyret om Tonya Harding og Nancy Kerrigan, på topp tjue-lista over mest sette sportssendinger, og da Yuna Kim vant OL-gull i Vancouver satt 25 millioner sørkoreanere klistret til skjermen i hjemlandet hennes.

- Kunstløp er selve kronjuvelen blant olmypiske vintersporter, slo produsenten for den amerikanske OL-rettighetshaveren, NBC, Jim Bell fast overfor Reuters under Sotsji-OL.

Storstjerne på Lillehammer
I går var Yuna Kim på Lillehammer og Hamar for å trene sammen med de største norske kunstløpstalentene. Der fikk blant annet Norges beste kunstløper om dagen, Anne Lise Gjersem, tips og råd fra kunstløpsikonet.

- Utrolig stas å møte Yuna Kim. Hun har lenge vært et stort forbilde for meg, så jeg gledet meg veldig til denne dagen. Hun kom med tips om piruetter og andre ting rundt kunstløp, sier Gjersem i en pressemelding fra Norges Idrettsforbund.

Kim er i Norge som ambassadør for ungdoms-OL som arrangeres på Lillehammer i februar 2016. Kommunikasjonssjef for ungdoms-OL, Pål Gordon Nilsen, syns det er stort å få en av vintersportens aller største legender på besøk.

- Hun er kunstløpernes svar på Lionel Messi. Hun er et ikon i kunstløp, sier Nilsen.

Fikk råd
En håndfull utvalgte talenter fikk æren av å være med Kim på treninga i OL-amfiet på Hamar i går ettermiddag. Der fikk de konkrete råd og tips om hva de skulle jobbe med for å bli bedre framover.

- Dette var veldig inspirerende, jeg er glad for at jeg fikk muligheten til å gi råd til unge kunstløpere her i Norge. Vi hadde det veldig gøy, forteller Kim selv om seansen.

Yuna Kim la opp sin aktive karriere etter OL i Sotsji. Der vant hun sølvmedaljen.