Kunstner med ball og pensel

Glimts storscorer har skjulte talenter.

BODØ (Dagbladet.no): Der andre fotballspillere kanskje tilbringer kjedelige samlinger ved å ta et slag kort eller sone ut foran tv-en, har Glimt-spiss Thiago Martins andre ting å sysselsette seg med.

Han maler abstrakte bilder.

Maler på kjøkkenet  

I fjor høst holdt Glimts toppscorer en vernissasje i et butikklokale i Bodø. Responsen var god, og 32-åringen solgte flere malerier. Kjøperne betalte den gang fra 1500 til 3000 kroner for et kunstverk signert den brasilianske måltyven.

Responsen gav mersmak, og nå har Thiago Martins planer om å utvide sitt dekningsområde.

- Jeg prøver å få opp en nettside hvor folk kan se bildene mine. I dag har jo nesten alle pc, så det vil være naturlig for meg å bruke nettet som markedsføringskanal, sier Glimts brasilianske yndling.

Ideene til motiver dukker gjerne opp når Bodø/Glimt er på sine reiser rundt om i Norge. Og Martins maler overalt.

- Jeg har alltid med meg ei tegneblokk når vi er ute på tur. Men hjemme så maler jeg på kjøkkenbordet, ler Thiago Martins.

-KAN DU GI MEG EN GOD PRIS, THIAGO: Om Kåre Ingebrigtsen og Thiago Martins diskuterer brasilianerens kunst er tvilsomt, da de her har beseiret erkerivalene Tromsø. Foto: ROBIN STANGELAND/SCANPIX
-KAN DU GI MEG EN GOD PRIS, THIAGO: Om Kåre Ingebrigtsen og Thiago Martins diskuterer brasilianerens kunst er tvilsomt, da de her har beseiret erkerivalene Tromsø. Foto: ROBIN STANGELAND/SCANPIX Vis mer

Scorer bare hjemme. 

Glimts toppscorer har så langt levert varene i sin debutsesong i Tippeligaen. Senest mot Tromsø i gårsdagens batalje på Aspmyra. Med mål i samtlige hjemmekamper står brasilianeren oppført med fire scoringer. Men målene på bortebane har foreløpig uteblitt. Det har sin naturlige forklaring, skal vi tro Martins selv.

- Jeg har et fast ritual kvelden før hver hjemmekamp. Da spiser jeg en god middag hos en venn og hans familie. Jeg tror jeg må leie ham som kokk til bortekampene også, da løsner det nok skal du se, smiler Thiago Martins.

Kunstner med ball og pensel
Kunstner med ball og pensel