FLYTTES: Vinden skaper problemer for verdenscuparrangørene i finske Kuopio. Rennet flyttes fra storbakken til normalbakken. Foto:  EPA / MARKKU OJALA / NTB Scanpix
FLYTTES: Vinden skaper problemer for verdenscuparrangørene i finske Kuopio. Rennet flyttes fra storbakken til normalbakken. Foto: EPA / MARKKU OJALA / NTB ScanpixVis mer

Kuopio-rennet flyttes til normalbakken

Samme bakkestørrelse som Velta ble verdensmester i.

Vinden skaper problemer for verdenscuparrangørene i finske Kuopio. Tirsdag ble det klart at kveldens hopprenn skal gå i normalbakken.

Mandagens trening og kvalifisering ble avlyst. Man håpet å få hoppet i den store bakken tirsdag morgen, men forholdene var fortsatt for ustabile og usikre.

Dermed valgte renndirektør Walter Hofer og co. å flytte rennet fra HS127-bakken til den mindre HS100. De to bakkene ligger ved siden av hverandre. Det er planlagt én treningsomgang før kvalifiseringen klokken 16.30. Selve rennet starter en time senere.

Det blir første gang at det skal hoppes i en normalbakke i årets verdenscupsesong. Sist gang hopperne var i aksjon i en normalbakke var under VM i Falun. Der gikk Rune Velta til topps.

Etter rennet i Kuopio drar hopperne til Trondheim og Granåsen. Til helgen er det to renn i Holmenkollen.

(NTB)