SAMLET TIL FEST: Fred A. Maier (f.v.), Knut Kupper'n Johannesen, Hjalmar Andersen og Per Ivar Moe (t.h.) i forbindelse med Hjallis sin 75-årsdag. Foto: NTB Scanpix
SAMLET TIL FEST: Fred A. Maier (f.v.), Knut Kupper'n Johannesen, Hjalmar Andersen og Per Ivar Moe (t.h.) i forbindelse med Hjallis sin 75-årsdag. Foto: NTB ScanpixVis mer

«Kupper'n»: - Det blir et stort savn

- Han har vært fantastisk tapper.

Knut «Kupper'n» Johannesen er full av lovord om sin venn Fred Anton Maier, som døde tirsdag kveld.

- Det er så mye bra jeg kan si om Fred Anton Maier. Han har vært en hedersmann, en fantastisk skøyteløper og en hyggelig kar på alle mulige måter. Det blir et stort savn i skøytemiljøet nå som Fred er gått bort, sier Johannesen til NTB.

Maier døde i hjemmet sitt på Nøtterøy tirsdag kveld med familien sin rundt seg. Han har vært syk i lengre tid, men Johannesen har aldri hørt ham klage.

- Han har vært fantastisk tapper. Han har aldri klaget. Og når jeg har spurt hvordan det går, så har han alltid vært i godt humør og ikke et ord om sykdommen. Han var en fantastisk kar.

Johannesen er veldig glad for at Maier ble hedret med en statue og en stadion oppkalt etter ham før han døde. Ærverdige Tønsberg stadion ble omdøpt til Maier Arena i mai.

- Heldigvis er det en statue av han der, og navnet ble Maier Arena. Det var veldig godt gjort at de fikk til det, sier Johannesen.

(NTB)