«Kupper'n» vil ha OL-stadion på Bislett i 2022

Får støtte av Petter Stordalen.

BISLETT STADION (Dagbladet): Bislett stadion er et begrep, både nasjonalt og internasjonalt.

Og skulle det ende med at OL i 2022 blir tildelt Oslo, håper Knut «Kupper'n» Johannesen at Bislett igjen kan få være olympisk skøytestadion, som under OL i 1952.

Men stadion mangler tak. Men det gjør også Valle Hovin, som er foreslått som arena for skøyteløp i 2022.

- Hadde de fått til tak her, så selvfølgelig. Her er det jo plass til 16.000 mennesker, og det hadde jo vært enormt. På Valle Hovin blir det vel ikke mer enn en 7-8000 mennesker, sier Kupper'n til Dagbladet.

Vil sprenge kapasiteten Mannen med to OL-gull, to VM-gull og to EM-gull og en rekke andre tidligere og aktive idrettsutøvere var i dag samlet på nettopp Bislett stadion, i tillegg til flere kulturpersonligheter.

Grunnen var at de alle vil være med på å overbevise folk om at de må krysse av for ja, når Oslo-borgerne skal stemme for om de ønsker OL, under årets stortingsvalg.

Kuppern er ikke i tvil om hvilken skøytearena han har som sin favoritt for 2022.

- Hadde det vært tak over Bislett, og med denne kapasiteten, så hadde det blitt Bislett. Bislett er jo et begrep internasjonalt, og flesteparten ønsket jo å gå her, for det var mange folk. Og vi må jo ha publikum, for det gir jo inspirasjon. Og når det går helt utrolig bra - så ville flesteparten gå her.

Du kunne jo hørt med Petter Stordalen om han ikke ville spytta inn litt penger til et tak?

- Et tak over her hadde vært fantastisk, men dit er det langt fram. Det er nok Valle Hovin de kommer til å bygge på, og det blir nok vår innendørsbane, sier den gamle skøytelegenden litt skuffet.

 AKSJON:  En rekke kjendiser stilte i dag opp for å overbevise folk om å stemme ja til Oslo-OL i 2022. Blant navnene var Odd-Bjørn Hjelmeseth, Vidar Riseth, Ingvild Stensland, Hanne Haugland, Bjørn Dæhlie, Petter Stordalen, Bjørn Maaseide og Erland Johnsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
AKSJON: En rekke kjendiser stilte i dag opp for å overbevise folk om å stemme ja til Oslo-OL i 2022. Blant navnene var Odd-Bjørn Hjelmeseth, Vidar Riseth, Ingvild Stensland, Hanne Haugland, Bjørn Dæhlie, Petter Stordalen, Bjørn Maaseide og Erland Johnsen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Er det litt trist, synes du?

- Egentlig, ja. Jeg synes nok det. Det er jo ikke på langt nær den kapasiteten som er her, så jeg vet ikke hva de tenker egentlig. Et OL her i Oslo, med 6000 mennesker på Valle Hovin - det vil jo sprenge hele kapasiteten.

Ville spytta inn penger Petter Stordalen lot seg virkelig engasjere under sin appell på Bislett stadion i dag - og lovet at om folk stemmer ja til OL i Oslo i 2022, så vil han pusse opp Christiania hotell for én milliard kroner. Hotellet ble bygget til og brukt under OL i 1952 - og Stordalen vil også at hotellet skal være OL-hotell om ni år.

At hotellkongen er brennende engasjert i at OL skal havne i Norge er det ingen tvil om.

Selv om Stordalen helst vil bruke energi på å jobbe for at det i det hele tatt blir en realitet, sier han at han kunne spyttet inn penger i en eventuell moderne flerbrukshall på Bislett stadion - med avtrekk-bart tak.

- Jeg hadde selvfølgelig sagt ja. Jeg kom i går fra åpningen av hotellet vårt på Friends Arena i Stockholm. Stockholm har bygd to arenaer - helt uten OL, helt uten noenting og investert milliarder av kroner, forteller Stordalen til Dagbladet.

- Den arenaen kan ta 65.000 mennesker på konsert, og kan åpne og lukke taket og er en multiarena. Og de bygde ikke bare én, men to. Oslo har ikke én, og jeg mener Oslo burde hatt en sånn arena.

 1952:  Slik så Bislett stadion ut under 10.000-meteren under OL i 1952. Slike scener drømmer Kupper'n om. Foto: Aktuell / Scanpix
1952: Slik så Bislett stadion ut under 10.000-meteren under OL i 1952. Slike scener drømmer Kupper'n om. Foto: Aktuell / Scanpix Vis mer