Kuppet combackfesten til Svindal: - Jeg har ikke dårlig samvittighet

Foreløpig dobbelt norsk i Val d'Isere.

TET: Kjetil Jansrud kjørte ned til ledelse i Val d'Isere foran lagkamerat Aksel Lund Svindal. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta/NTB Scanpix
TET: Kjetil Jansrud kjørte ned til ledelse i Val d'Isere foran lagkamerat Aksel Lund Svindal. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Fredag formiddag var det omsider fartskjørernes tur til å starte verdenscupen i alpint, og sett med norske øyne var det knyttet store forventninger til super-g-rennet i Val d'Isere med tre av storfavorittene på startstreken.

Kanskje aller mest til Aksel Lund Svindal.

Comeback

Veteranen har ikke stilt til konkurranse etter det stygge fallet i Kitzbuhel i fjor vinter, men leverte som alltid varene og kjørte inn til tet fra startnummer fem i sitt 359. renn.

Italienske Dominik Paris la seg bak nordmannen, men på det påfølgende startnummeret kom Kjetil Jansrud.

31-åringen har vist kjempeform på utfortrening de siste dagene, og under målseilet var han 17 hundredeler foran lagkameraten.

Én etter én kom utfordrerne i mål, men hverken Vincent Kreichmayer, Hannes Reichelt eller Carlo Janka klarte å hamle opp med duoen øverst på lista.

Paris endte til slutt som nummer tre, 41 hundredeler bak.

- Har ikke dårlig samvittighet

Både Jansrud og Svindal snakket med NRK etter rennet. Begge virket litt overrasket, men veldig fornøyde.

- Det er deilig, men det var vanskelig i dag. Jeg tror alle er litt på hæla i dag. Mange trodde nok at det skulle være behagelig å kjøre, men det viste seg å være ganske vanskelig. Det tok nok noen på senga, sier Jansrud.

På spørsmål om hva han synes om comebacket til lagkameraten, svarer han med sitt sedvanlige glimt i øyet.

- Jeg føler meg litt som en partypooper, men jeg har ikke dårlig samvittighet, flirer Jansrud.

DOBBELT: Svindal og Jansrud i målområdet etter at dobbeltseieren var sikret. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
DOBBELT: Svindal og Jansrud i målområdet etter at dobbeltseieren var sikret. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Mye å gå på

Heller ikke Svindal hadde sett for seg at det skulle ende med pallplass i dag.

- Jeg prøvde bare å gi gass. Det var litt «tricky» noen steder, men jeg har mye erfaring så jeg slapp de verste feilene. Jeg hadde ikke regna med grønne tall, sier han, og viser til at han kjørte inn til ledertid.

Samtidig understreker han at han fortsatt har mye å gå på.

- I fjor var jeg godt forberedt på alle måter. Nå må jeg gjøre noe ekstraordinært for å hevde meg, men det er alltid betryggende å se at man er i nærheten av Kjetil, sier han.

- Jeg hadde virkelig ikke forventet det her.

Gjorde feil

Aleksander Aamodt Kilde vant super-g-cupen sammenlagt i fjor, men selv om han kjørte veldig godt både på toppen og i bånn av løypa, gjorde han noen store feil i midtpartiet.

Fra startnummer tre kjørte han likevel inn til en knapp ledelse, men ble raskt parkert av de raskeste og endte til slutt 1,57 bak Jansrud.

Lørdag er det utfor i Val d'Isere.