Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kuppet kongebarna

Først scoret 12 år gamle Ida Lund Johannessen to mål. Deretter ble hun båret på gullstol av lagvenninnene på Røa idrettslag før hun oppdaget at kronprins Haakon og prinsesse Märtha var blant tilskuerne. Da kuppet like godt Røa-jentene hele showet.

- Det var kjempeartig. Jeg så ikke at det var kronprinsen som sto der før etter kampen. Da måtte jeg skynde meg å takke for kampen, sier tomålsscorer Ida Lund Johannessen.

Da Ida og resten av jentene oppdaget kongebarna på sidelinjen, overtok de regien av turneringsledelsens kongelige omvisning på Ekebergsletta.

- Da jeg så at de sto og så på, løp jeg bort til dem for å si hei. De andre jentene på laget fulgte etter. Det var kjempemoro. Både Haakon og Märtha gratulerte oss med seieren, sier Ida Lund Johannessen.

Kjempesøt og sympatisk

Kongebarna fikk se mye idrettsglede og var strålende opplagte da de i går ble vist rundt på Ekebergsletta. Haakon og Märtha tok seg god tid til å snakke med deltakerne.

Størst stas var det kanskje for zambiske Lizzi Muzungu og Tore Lars Skjelseth fra Brumunddal, som fikk sitte ved siden av kongebarn under lunsjen i Ekeberghallen. Blant slitne cupdeltagere i den svette hallen la kronprinsen servietten i fanget og forsynte seg godt av den enkle lunsjbuffeten.

- Han var kjempesøt og sympatisk. Jeg fikk et meget godt inntrykk av norske gutter etter å ha møtt ham, sier Lizzi lattermildt.

- Jeg glemte å si at vi hadde banket Asker. Jeg tror ikke prinsessen hadde blitt sur for det. Hun var i hvert fall veldig trivelig, sier Tore Lars Skjelseth stolt.

Liten fotballkarriere

Kronprinsen har selv spilt fotball på Ekebergsletta, men han har aldri vært deltaker i Norway Cup. Kanskje like greit, skal vi tro prinsessens karakteristikk av brorens ferdigheter. Verken hun eller Haakon klarte å trekke frem noen positive sider ved Haakons fotballkarriere.

- Men du ga alt i taklingene?

- Ja, jeg gjorde vel det. Det var i hvert fall morsomt å spille, sier kronprinsen.

Tidligere på dagen var kongebarna innom feltsykehuset og besøkte dem som hadde tråkket til litt for hardt i kampens hete.

- Jeg skadet ankelen i en takling. Märtha var innom og så på skaden. Hun hadde gått på samme skole som fysioterapeuten, men hun kom ikke med noen gode råd, forteller Odd Sveinung Hareide (16) fra Stranda.

Imponert

Det royale besøket var selvsagt en medvirkende årsak til at generalsekretær Frode Kyvåg var i strålende humør. Etter omvisningen kastet en svett cupgeneral dressjakka.

- Dette er større enn Keegan og Pelé. Jeg viste Märtha rundt. Hun var avslappet, omgjengelig og sjarmerende, og gjorde et veldig godt inntrykk, sier Kyvåg.

Også kongebarna satte pris på besøket på sletta.

- Jeg viste at dette var et godt arrangement, men jeg lot meg likevel imponere. Bækkelagets Sportsklubb har et flott arrangement, sier kronprinsen.

HELTINNEN OG PRINSESSEN: Tomålsscorer Ida Johannessen førte an da Røa-jentene fikk hilse på Haakon og Märtha.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media