Kuppet nettmøte: Viste grove overgrep mot barn

Norges Cykleforbund politianmelder forholdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var da Norges Cykleforbund avholdt et digitalt møte via videosamtale-tjenesten Zoom at noen skal ha delt overgrepsbilder av barn. Det skriver procycling.no.

Nå blir saken politianmeldt.

«Under dagens webmøte ble vi utsatt av et sikkerhetshull i plattformen. Det er svært beklagelig for dere som ble vitne til dette og NCF beklager dette på det sterkeste! NCF kommer ikke til å benytte seg av Zoom som kommunikasjonsplattform videre. NCF kommer til å politianmelde forholdet», skriver forbundet på Facebook.

Videomøtet ble holdt for å informere om aktivitet og konkurranse for 2020-sesongen. Rundt 100 klubber skal ha deltatt på møtet.

Det var da møtet gikk mot slutten at sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes skulle komme med noen avsluttende ord. I stedet ble han avbrutt av at noen startet å dele sin egen skjerm - hvor det ble vist overgrep mot barn.

- Sjokkerende

Sykkelpresidenten beklager til de som fikk se bildene.

- Heldigvis klarte vi å stenge ned møtet kjapt, og tilbakemeldingene fra deltakerne er at de ser at dette ikke var vår feil. Personlig kan jeg si at innholdet var sjokkerende og det føles ikke godt at slikt kan skje. Vi kommer nå til å se oss om etter andre alternativer fremover, sier Sørnes til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer